Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Συναυλία των φίλων…. Ίδρυμα Θώραξ

Χαράλαμπος και Αλεξάνδρα Ρούσσου, 
Λουκάς Καρυτινός, 
Κατερίνα Ρούσσου, 
Δημήτρης Παρασκευάς
 Συναυλία  με αγαπημένα έργα Μάνου Χατζιδάκι και Δημήτρη Παπαδημητρίου, το Σάββατο 26 και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου – για τους σκοπούς του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ, ώρα 20.30
πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία  στο Μέγαρο Μουσικής
Αθηνών δύο συναυλίες που διοργάνωσε το Ίδρυμα Θώραξ στη μνήμη του αποκαλούμενου «Πρύτανη των Ελλήνων» δικηγόρων» Ηλία Παρασκευά, συνιδρυτή, φίλου και χορηγού του ιδρύματος, με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό του. Τα σημαντικά έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την κατασκευή της νέας πτέρυγας και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ.
Μεταξύ των 3.000 περίπου θεατών ήταν οι δύο πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος και Χρήστος Σαρτζετάκης, πολλές προσωπικότητες της επιστήμης, των γραμμάτων και τεχνών, της πολιτικής, των επιχειρήσεων, αλλά και κορυφαίοι δικηγόροι και γιατροί, φίλοι και συνάδελφοι των συνιδρυτών του Ιδρύματος Θώραξ, Χαράλαμπου Ρούσσου και Ηλία Παρασκευά.
Περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ
 http://www.panoulis.gr

Κατερίνα Ρούσσου, η mezzo σοπράνο στη συναυλία του Σαββάτου 26/11 ερμήνευσε, στο πλευρό τού τενόρου Μάριου Φραγκούλη, «Ορνιθες» του Χατζιδάκι και στη συναυλία της Τρίτης 29/11 στη σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου «Κ. Π. Καβάφης, που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός». Στη παραπάνω σύνθεση θα συμμετέχει και η Φωτεινή Δάρρα και στις δύο συναυλίες που θα γίνουν στο Μέγαρο για τους σκοπούς του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ.
Tης Eλενης Mπιστικα

Η μουσική εξημερώνει ώς και τα θηρία, οι καιροί το καλούν, λοιπόν, να αφεθούμε στη γοητεία της. Ιδίως όταν οι δύο συναυλίες που γίνονται, είναι για τους σκοπούς του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ, που ίδρυσε ο ιατρός Ακαδημαϊκός κ. Χαράλαμπος Ρούσσος, και αυτή τη φορά είναι αφιερωμένες στον Ηλία Παρασκευά, συνιδρυτή, χορηγό και φίλο του Ιδρύματος. 
 Τα έσοδα των συναυλιών αυτών πηγαίνουν για την κατασκευή της νέας πτέρυγας και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Παίζει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, διευθύνει ο αρχιμουσικός κ. Λουκάς Καρυτινός. Συμμετέχουν η Χορωδία της ΕΡΤ και η Παιδική Χορωδία Rosarte. Στη συναυλία του Σαββάτου, στο Α΄ μέρος, σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου, το έργο «Κ. Π. Καβάφης... που γι' Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός»
Ο συνθέτης έχει γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια, όπου έζησε και έγραψε τη μοναδική του ποίηση ο Κ. Π. Καβάφης. Ερμηνεύουν οι: Φωτεινή Δάρρα, Γιώργος Φλωράκης, Νικόλαος Στυλιανού, Ανδρέας Σμυρνάκης. Στο Β΄ μέρος «Ορνιθες» του Μάνου Χατζιδάκι. Ερμηνεύουν ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης και η μέτζο Κατερίνα Ρούσσου - ανερχόμενη σε διεθνές επίπεδο νεαρή ντίβα και ας έχει και πτυχίο ηλεκτρολόγου-μηχανικού από το ΕΜΠ! Με τέτοια φωνή, τέτοια εμφάνιση και σκηνική άνεση η Κατερίνα Ρούσσου προτίμησε το λυρικό τραγούδι. 
Με την υποτροφία «Μαρία Κάλλας» και, στη συνέχεια, με υποτροφία από το Ιδρυμα Ωνάση και το «Προποντίς» άνοιξε τα φτερά της, συνέχισε τις σπουδές της στη Royal Academy Music στο Λονδίνο και στην Ακαδημία Μουσικής της Λουμπλιάνας και επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εμφανίζεται σε ρεσιτάλ και ως σολίστ σε ορατόρια, εδώ και στο εξωτερικό. Ελαβε πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Isabel Jay Memorial Prize» για την Οπερα και Διάκριση στον διαγωνισμό «National Mozart Competition» στο Λονδίνο, το 2007.
Την ακούσουμε στο πλευρό τού διεθνώς καταξιωμένου τενόρου Μάριου Φραγκούλη στους «Ορνιθες» του Χατζιδάκι. Στη συναυλία της Τρίτης 29/11, με θέμα «ο Καβάφης και η Τζοκόντα», στο Α΄ μέρος  παίχθηκε το έργο «Κ. Π. Καβάφης... που γι' Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός-β», σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ερμηνεύουν: Φωτεινή Δάρρα, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Τάσος Αποστόλου, Γιώργος Φλωράκης, Ανδρέας Σμυρνάκης, Κατερίνα Ρούσσου. Και στο Β΄ μέρος, Μάνος Χατζιδάκις «Το Χαμόγελο της Τζοκόντας».

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.