Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Ο λύκος “διαβάζει” το βλέμμα του ανθρώπου

Εάν βρεθείτε μπροστά σε έναν αγριεμένο λύκο, μην κοιτάξετε προς την κατεύθυνση που θέλετε να τρέξετε για να ξεφύγετε. Θα το καταλάβει, θα σας κυνηγήσει, θα σας προλάβει και μετά θα σας επιτεθεί.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιέννης, το να ακολουθείς το βλέμμα του αντιπάλου σου στην άγρια φύση είναι ζωτικής σημασίας ικανότητα για τα ζώα.
Και αυτό γιατί με αυτή τη μέθοδο το ζώο ανακαλύπτει που βρίσκεται μια πιθανή τροφή, ή μια απειλή.

Όμως οι λύκοι έχουν το κάτι παραπάνω. Οι λύκοι όχι μόνο καταλαβαίνουν που πηγαίνει το βλέμμα, αλλά και καταλαβαίνουν και το τι θα κανει ο αντίπαλος ή τι κρύβεται πίσω από αυτό που κοιτάζει.
Αυτήν την ικανότητα, την έχουν μόνο οι χιμπαντζήδες και οι άνθρωποι, και σύμφωνα με τους συμπεριφοριστές ζώων Friederike Range και Zsofi Viranyi , τώρα ανακαλύφθηκε και στους λύκους!
Μάλιστα, στα τεστ που έκαναν, οι λύκοι μπορούν να διαβάσουν και ένα κενό ανθρώπινο βλέμμα.
Ακόμα και σε ηλικία 14 εβδομάδων, οι λύκοι μπορούν να ακολουθήσουν ένα φαινομενικά κενό βλέμμα και να εξετάσουν το χώρο γύρω στο οποίο κινείται το βλέμμα.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.