Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Η ιστορία της μπουγάτσας : Από το Βυζάντιο στις Σέρρες και σε όλη την Ελλάδα

H ιστορία της μπουγάτσας μάς πηγαίνει πίσω στο χρόνο, στο Βυζάντιο. 
Ανάμεσα στις περίφημες πίτες του Βυζαντίου υπήρχε και η συνταγή της μπουγάτσας.
Αργότερα, στην Κωνσταντινούπολη υπήρχαν δύο ξακουστοί φούρνοι που έφτιαχναν κουρού, κιγμαλί με κιμά, πεϊνιρλί με τυρί και σαντέ μπουγάτσα με άχνη ζάχαρη. 
Οι Τούρκοι την έλεγαν poğaça (πο(γ)άτσα), ενώ οι Έλληνες μπογάτσα.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

«Να σέβεστε πάντα το παιδί όταν κάνει λάθος».Ο δεκάλογος της Μαρίας Μοντεσόρι για την ανατροφή

 Μέθοδος Μοντεσσόρι δεν είναι μια απλή θεωρία. 
Είναι απόρροια της εμπειρίας που απέκτησε η μεγάλη Iταλίδα γιατρός και παιδαγωγός, παρατηρώντας και δουλεύοντας με χιλιάδες παιδιά σε όλο το κόσμο.
Αξίζει να μάθουμε λίγα πράγματα για την σημαντική αυτή φυσιογνωμία, η οποία κατόρθωσε δύσκολα πράγματα για μια γυναίκα την εποχή εκείνη, αλλά και για την επιτυχία της μεθόδου της που αναστάτωσε τον παιδαγωγικό κόσμο διεθνώς

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Ανοιχτή συζήτηση με τους φορείς του Καμαριού επί θεμάτων που αφορούν το Καμάρι Σαντορίνης

Η Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής Γωνιάς (Καμαριού) του Δήμου Θήρας, καλεί όλους τους φορείς, σωματεία, επαγγελματίες και τους κατοίκους του χωριού την προσεχή Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 και στις 8:00 το βράδυ, στην νέα αίθουσα που βρίσκεται κάτω από το Γραφείο της Κοινότητας και του Ιατρείου, για να γίνει ανοιχτή συζήτηση για όλα τα προβλήματα που αφορούν το χωριό.
Η παρουσία μας είναι σημαντική για την προσέγγιση αλλά και την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

12 Τσιμπήματα Εντόμων: Πως θα τα Αναγνωρίσετε και τι Πρέπει να Κάνετε για το Καθένα

Εντοπίσατε ένα τσίμπημα στο σώμα σας και αναρωτιέστε από τι προκλήθηκε;
Ή ίσως πιστεύετε ότι είναι από τσίμπημα από κουνούπι, αλλά στη συνέχεια αρχίζετε να εμφανίζετε κάποια παράξενα συμπτώματα που δεν μπορείτε να εξηγήσετε.
Όσο καλύτερα αναγνωρίσετε την προέλευση του τσιμπήματος, τόσο καλύτερα θα ξέρετε ποια αγωγή να ακολουθήσετε.

Μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη και βούτυρο - με ελαιόλαδο και μέλι!

Είπαμε! Όταν λέμε υγιεινό εννοούμε υγιεινό! 
Τι πρωταθλητές είμαστε πρωινό πρωταθλητών 
Υλικά 12 μπάρες
1.  380 γρ βρώμη
2.  320 γρ ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, ηλιόσπορο κλπ
3.  1/2-1 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερις ή άλλο φρούτο
4.  110 γρ ελαιόλαδο

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Βλήτα ή βλίτα χόρτα με μεγάλη διατροφική αξία. Γιατί δεν τα ξαναβράζουμε; Πώς βγήκε η γνωστή φράση;

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου, medlabnews.gr 
Τα χόρτα βλήτα ή βλίτα ανήκουν στο γένος Amaranthus viridis και χαρακτηρίζονται ως ζιζάνια διάφορων καλλιεργειών.  Αυτό σημαίνει ότι πολλαπλασιάζονται εύκολα κι επομένως αν φυτέψουμε μερικά στον κήπο μας, θα τρώμε βλήτα κάθε χρόνο. Είναι φυλλώδη λαχανικά με πολλές ευεργετικές ιδιότητες, μεγάλη διατροφική αξία και λίγες θερμίδες.
Τα βλήτα έχουν κυρίαρχη θέση στο ελληνικό καλοκαιρινό τραπέζι καθώς είναι αναμφισβήτητα τα χόρτα της

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.