Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Ομορφαίνει.....Δεν παχαίνει!

Το κρεμμύδι είναι ένα σημαντικό πολυφάρμακο.
Αποτελεί πρώτης τάξεως ασπίδα ενάντια στον καρκίνο, δεν περιέχει θερμίδες και είναι κατάλληλο για δίαιτες πτωχές σε νάτριο.
Τα δισουλφίδια τα τρισουλφίδια καθώς και άλλες φυτοχημικές ουσίες που περιέχει μπορεί απο τη μία να του προσδίδουν τη χαρακτηριστική ίσως ενοχλητική μυρωδιά όμως απο την άλλη προσδίδουν στο κρεμμύδι αντικαρκινικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που θα ζήλευαν πολλά χημικά
φαρμακευτικά σκευάσματα!
Η κουρσετίνη μεταξύ των άλλων φλαβονοειδών που περιέχονται λειτουργεί αντιοξειδωτικά ενω παράλληλα προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες Β6 C φυτικές ίνες κάλιο ασβέστιο μαγγάνιο χρώμιο και φυλλικό οξύ!!!!
Σύμφωνα με δημοσίευση σε αμερικάνικό επιστημονικό περιοδικό το 2006 (American Journal of clinical Nutrition)
όσοι το καταναλώνουν συστηματικά έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, ειδικότερα
87% στο στόμα και στο λαρυγγα
26% στο στήθος
73% στις ωοθήκες
71% στον προστατη
Ακόμη το κρεμμύδι ρυθμίζει το σάκχαρο, δυναμώνει τα κόκαλα και βοηθάει την καρδιακή λειτουργία!!!
Απο καλλιεργητική σκοπιά το κρεμμύδι αποτελεί μια προσοδοφόρα καλλιέργεια που χρειάζεται ελαφρύ και καλοδουλεμένο χώμα, και κοπριά για λίπανση.
Οπως και να χει το κρεμμύδι είναι ένα πραγματικό δώρο του Θεού και της φύσης!

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.