Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Ενεργειακά Τζάμια

Στην Ελλάδα απο την ισχύ του κανονισμού θερμομόνωσης το 1979 ειναι υποχρεωτική η χρήση διπλών υαλοπινάκων , σε νεα κτιρια ετσι ωστε να πληρούνται οι απαιτήσεις του κανονισμού.

Για τα παλαιά κτίρια κτισμένα εν γενει πριν το 1979 η αντικατάσταση των κουφωμάτων αποτελει μια συμαντική τεχνική εξοικονόμισης ενέργειας που μπορει να ανατρέψει κατα ενα πολυ μεγάλο ποσοστό την κακή ενεργειακη απόδοση του κτιρου,με πολλαπλά οφέλη ενεργειακά , περιβαλλοντικά και οικονομικά.

Η εξοικονόμιση ενέργειας απο καθε επέμβαση στο κέλυφος του κτιριου ,εξαρτάται απο την χρήση του κτιριου ,τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και το κλίμα της περιοχής.
Ενδεικτικά το Κέντρο Ανανενεώσιμων Πηγών Ενέργειας προσομείωσε ενα τυπικό διαμέρισμα 100 τ.μ σε 4 πόλεις με χαρακτηριστικό κλίμα και υπολόγισε την εξοικονόμιση ενέργειας που θα επιφέρει η αντικατάσταση παλαιών παραθύρων με νέα τα οποια θα εχουν διπλούς υαλοπίνακες τριών τύπων (συνήθη διπλο με διάκενο 4-12-4 χιλιοστά και διπλό χαμηλής εκπομπής με υλικό πλήρωσης αργό.

Το ποσό της εξοικονόμισης ενέργειας που προκύπτει για κάθε τύπο υαλοπίνακα και του αντίστοιχου πετρελαίου σε ετήσια βαση παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα.Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.