Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Πώς μεγαλώνουν τα μαλλιά;

Εχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά μας μοιάζουν να μεγαλώνουν φαινομενικά δίχως όριο, ενώ οι τρίχες στα πόδια μοιάζουν να σταματούν από ένα σημείο και μετά;

Παίζει άραγε ρόλο το κούρεμα ή το ξύρισμα; Οχι, απαντά ο δρ Ρίτσαρντ Γκράνσταϊν, επικεφαλής του Τμήματος Δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Weill Cornell, στη Νέα Υόρκη. Οι τρίχες (των ποδιών ή του κεφαλιού) είναι «νεκρά» εξαρτήματα του δέρματος και το κόψιμο δεν επηρεάζει τη λειτουργία των θυλάκων τους. Επιπλέον, το μήκος τους δεν είναι απεριόριστο, αλλά καθορίζεται από το πόσο καιρό βρίσκονται σε αναγεννητική φάση οι θύλακοι των τριχών στο οποιοδήποτε τμήμα του σώματος.

Η αναγεννητική φάση είναι το στάδιο ανάπτυξης των τριχών και για τα μαλλιά μπορεί να είναι 2-6 χρόνια για κάθε θύλακο τρίχας. Στα σημεία του σώματος όπου οι τρίχες είναι κοντές (στο μουστάκι, στα φρύδια, στις βλεφαρίδες, στα χέρια, στα πόδια κ.λπ.), η αναγεννητική φάση διαρκεί από λίγες εβδομάδες έως τρεις μήνες. Η αναγεννητική φάση ακολουθείται από ένα στάδιο υποστροφής της ανάπτυξης, το οποίο διαρκεί 2-3 εβδομάδες. Επεται ένα στάδιο «ξεκούρασης» των θυλάκων που διαρκεί περίπου 3 μήνες και μετά, ο θύλακας εισέρχεται εκ νέου στην αναγεννητική φάση. Ετσι, βγαίνουν νέες τρίχες και οι παλιές πέφτουν (γι΄ αυτό χάνουμε καθημερινά μαλλιά). Το γιατί ακριβώς οι τρίχες και τα μαλλιά μεγαλώνουν με διαφορετικό μήκος, δεν είναι γνωστό.

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=28&articleID=10061&la=1

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.