Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Προσοχή στις ουρολοιμώξεις


Οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες από τους άντρες κυρίως στην κυστίτιδα. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το μήκος … της γυναικείας ουρήθρας είναι μικρότερο από εκείνη του άντρα. Ένας ακόμη αρκετά σημαντικός λόγος είναι η τριβή των γυναικείων οργάνων κατά τη διάρκεια του σεξ. Ωστόσο και η εμμηνόπαυση είναι μια σημαντική αιτία ουρολοίμωξης, γιατί τα επίπεδα των οιστρογόνων ελαττώνονται και τα τοιχώματα της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης γίνονται πιο ευαίσθητα στους ερεθισμούς και τις μολύνσεις.

Επιπλέον η κύστη με το πέρασμα του χρόνου χάνει φυσιολογικά την ελαστικότητα της και την ικανότητά της να αδειάσει εντελώς από τα ούρα.
Υπάρχουν μερικοί τρόποι να αποφύγετε την ουρολοίμωξη.
- Να πίνετε πολύ νερό.
- Να μην αμελείται την επίσκεψή σας στην τουαλέτα.
- Να φροντίζετε η κύστη σας να αδειάζει εντελώς κατά την ούρηση.
- Να περιορίσετε τον καφέ, τη σοκολάτα, τα αναψυκτικά, τα εσπεριδοειδή και τα πολλά καρυκεύματα.
- Να μη φοράτε πολύ σφιχτά παντελόνια, κυρίως τζιν.
- Να μη μένετε με βρεγμένο μαγιό.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.