Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Μούρα ή αντιβιοτικά;

Οι ερευνητές από το Academic Medical Center του Άμστερνταμ έδωσαν χαμηλή δόση αντιβιοτικών ή ταμπλέτες κράνμπερι σε 221 γυναίκες που υπέφεραν από συχνές και επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις. Μετά από ένα χρόνο οι γυναίκες που λάμβαναν τα αντιβιοτικά διαπιστώθηκε ότι είχαν λιγότερα περιστατικά ουρολοιμώξεων σε σύγκριση με εκείνες που λάμβαναν εκχύλισμα μούρων.

Από την άλλη μεριά, όμως, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι γυναίκες που λάμβαναν αντιβίωση ήταν πιο πιθανό να αποκτήσουν ανθεκτικότητα σ’ αυτά γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα λοιμώξεων στο μέλλον. Επίσης, ορισμένοι ειδικοί όπως ο καθηγητής Bill Gurley από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας παρατήρησαν ότι τα αποτελέσματα μπορεί να ήταν διαφορετικά εάν είχε δοθεί στις γυναίκες υψηλότερη δόση κράνμπερι.

«Τα εκχυλίσματα κράνμπερι έχουν λιγοστές παρενέργειες. Εάν εντοπιστεί η κατάλληλη δόση τα κράνμπερι θα μπορούσαν να είναι μια υποσχόμενη εναλλακτική λύση στην αντιμετώπιση και την πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος», δήλωσε ο καθηγητής Gurly.

Πηγή: vita.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.