Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την μετακίνηση των τεκτονικών πλακών;

Μια ομάδα επιστημόνων από την Αυστραλία, Γαλλία και τη Γερμανία υποστηρίζουν ότι η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την μετακίνηση των τεκτονικών πλακών, όπως αναφέρει δημοσίευμα στην εφημερίδα «Sydney Morning Herald».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ενίσχυση των μουσώνων στην Ινδία επιταχύνει τις κινήσεις της Ινδικής πλάκας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 εκατ. ετών.

«Είναι γνωστό ότι η κίνηση των τεκτονικών πλακών προκαλεί γεωλογικά φαινόμενα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την αλλαγή του κλίματος μέσα σε μια περίοδο εκατομμυρίων ετών», τόνισε ο Giampiero Iaffaldano του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου.

«Τώρα ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή το κλίμα μπορεί να επηρεάσει την κίνηση των τεκτονικών πλακών μέσα σε χρονικά διαστήματα της τάξης των 10 εκατ. ετών», τόνισε ο ίδιος.

«Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους σημειώνονται ισχυροί σεισμοί».
Η εν λόγω μελέτη δημοσιεύτηκε στο Earth and Planetary Science Letters.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.