Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ποιο χρώμα βλέπουμε καλύτερα;

Το λαχανί είναι το χρώμα που μπορούμε να το διακρίνουμε καλύτερα από τα υπόλοιπα. Μια κόκκινη κυλίδα χρειάζεται 10 φορές περισσότερο φωτισμό από μια πράσινη, προκειμένου το μάτι να την διακρίνει από την ίδια απόσταση.

Για να αναγνωρίζει το χρώμα, ο αμφιβληστροειδής χιτώνας είναι εν μέρει καλυμμένος από φωτοδεκτικά κύτταρα που ονομάζονται κωνία και είναι τριών ειδών: αυτά που αντιστοιχούν στο κόκκινο, στο πράσινο και στο μπλε.

Ανάλογα με τη φωτεινή συχνότητα, ενεργοποιούνται τα μεν η τα δε σε διαφορετικό βαθμό. Έτσι, αν το φως είναι γαλάζιο, αντιδρά το 100% των κωνίων που λαμβάνουν το φως.


Το λαχανί γίνεται αντιληπτό από την ταυτόχρονη διέγερση των κωνίων για το κόκκινο και το πράσινο. Καθώς ενεργοποιούνται δύο οικογένειες κωνίων, παρατηρείται μια μεγαλύτερη φωτεινή ένταση σε αυτή τη χρωματική δέσμη παρά σε άλλες που απαιτούν την ενεργοποίηση μία μόνο οικογένειας.
 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.