Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Καρκίνος του παχέος εντέρου ιάσιμος μέχρι και 100%!!

Καρκίνος του παχέος εντέρου ιάσιμος μέχρι και 100%
Λιγότερη ταλαιπωρία και αποφυγή της άσκοπης χημειοθεραπείας υπόσχονται δύο νέες διαγνωστικές εξετάσεις στους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του παχέος εντέρου. Πρόκειται για τους μοριακούς δείκτες, MSI και Oncotype, που αναφέρονται στις αλλαγές των γονιδίων ασθενών με καρκίνο παχέος εντέρου δευτέρου σταδίου.


«Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι πλέον ιάσιμος σε ποσοστό από 95-100%, στην περίπτωση που θα διαγνωστεί στο πρώτο στάδιο. Αλλά με την κατάλληλη χειρουργική και θεραπευτική αντιμετώπιση ακόμη και στο δεύτερο στάδιο, το ποσοστό ίασης κυμαίνεται από 75-80%, στο 3ο στάδιο από 60-70% ενώ στο 4ο μεταστατικό στάδιο το 40% των ασθενών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση έχει 5ετή επιβίωση. Παράλληλα, χάρη στα στοχευμένα φάρμακα επιτυγχάνεται η επιβίωση 22 μηνών σε ασθενείς με πολύ προχωρημένο καρκίνο του παχέους εντέρου» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής χειρουργικής Γιώργιος Μπασδάνης, με αφορμή το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Παχέος Εντέρου και Πρωκτού, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Χάρη στις νέες εξειδικευμένες εξετάσεις μπορεί να προσδιοριστεί αν θα υποβληθεί ή όχι σε χημειοθεραπεία ο ασθενής που πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου 2ου σταδίου. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εξέταση και, αν οι τιμές του δείκτη MSI είναι αυξημένες, δεν χρειάζεται να κάνει χημειοθεραπεία, ενώ, αν είναι χαμηλές, υποβάλλεται σε μία άλλη εξέταση αίματος (oncotype),η οποία αποστέλλεται στο εξωτερικό και ανάλογα με τα αποτελέσματα προσδιορίζεται αν θα υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. «Αυτό έχει τεράστια σημασία, αφενός γιατί ο ασθενής δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθεί με χημειοθεραπείες, και αφετέρου γιατί μειώνεται το κόστος της θεραπείας το οποίο είναι υψηλό» επεσήμανε ο κ. Μπασδάνης.

Όσον αφορά στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου εδώ και μερικά χρόνια εφαρμόζεται στην Αθήνα και φέτος θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στη Θεσσαλονίκη η ρομποτική μέθοδος. «Είναι μία μέθοδος που μοιάζει με τη λαπαροσκοπική, μόνο που είναι πιο εξελιγμένη, δίνει τρισδιάστατη εικόνα και παρέχει στον χειρουργό τη δυνατότητα να χειρίζεται τις λαβίδες με τη βοήθεια μίας κονσόλας» εξήγησε ο κ. Μπασδάνης.

http://www.madata.gr/diafora/health/107024.html :πηγή

Zougla.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.