Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ασπίδα κατά της γεροντικής άνοιας η ασπιρίνη!

FF444B5AF8451DD3893C7D4D1683B242.jpg δεν είναι ένα ισχυρό όπλο μόνο για ορισμένες μορφές καρκίνου αλλά και για τη γεροντική άνοια, όπως δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας νέας μελέτης, της μεγαλύτερης του είδους της που έγινε παγκοσμίως.
Η μελέτη του ερευνητικού κέντρου Hobart Menzies Research κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μελετώντας 15.000 Αυστραλούς ηλικίας άνω των 70 ετών.
Στα άτομα αυτά δόθηκε ασπιρίνη για μεγάλο διάστημα και διαπιστώθηκε ότι εμποδίστηκε η εκδήλωση καρκίνου και άνοιας.
Ο καθηγητής Μαρκ Νέλσον είπε πως αν η ολοκλήρωση της μελέτης επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα αυτά θα σημαίνει πως η ασπιρίνη, ένα φτηνό φάρμακο και χωρίς ιατρική συνταγή θα αντιμετωπίσει σημαντικές παθήσεις «και αυτό θα είναι καλό και για την υγεία και για την οικονομία».
Ο καθηγητής Νέλσον παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πιθανές παρενέργειες από την μακρόχρονη κατανάλωση ασπιρίνης (π.χ. αιμορραγία στομάχου ή του εγκεφάλου), όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ.
«Γι’ αυτό», είπε, «γίνονται οι έρευνες. Για να διαπιστωθεί αν οι παρενέργειες μπορεί να προκαλέσουν ζημιά».
Σύμφωνα με τον καθηγητή Νέλσον η έρευνα έδειξε ότι πιο μεγάλη είναι η προληπτική δράση της ασπιρίνης στον καρκίνο του οισοφάγου (μείωση 75%) και του εντέρου (μείωση έως 50%) και δρα τόσο προληπτικά, αλλά και κατασταλτικά, αφού φαίνεται να παρεμποδίζει την εξάπλωση του καρκίνου, δηλαδή τις μεταστάσεις σε άλλα όργανα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς.
«Εφόσον τα ευρήματα που σχετίζονται με την πρόληψη του καρκίνου και της γεροντικής άνοιας επιβεβαιωθούν, ανοίγει ο δρόμος για την ευρύτερη χρήση της ασπιρίνης ως προληπτικού μέσου με ευρύτατη εφαρμογή», είπε ο καθηγητής Νέλσον προσθέτοντας ότι «θα εξεταστούν και οι τυχόν παρενέργειες». 
 http://medicalnews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.