Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Αποξήρανση σύκων

Αποξήρανε μόνος σου τα δικά σου σύκα... 
Μόνο έτσι είσαι σίγουρος για το τι πραγματικά τρως! Παρουσίαση της παραδοσιακής συλλογής και επεξεργασίας των σύκων Κύμης,όπως αυτή γίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης και στο αγρόκτημα του κου Δημητρίου Κρινή στο Δ.Δ.
Βιτάλων Κύμης. 
Tα σύκα Κύμης έχουν χαρακτηριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) Αγροτικός Συνεταιρισμός Περιφέρειας Κύμης ΣΥΚΑ ΚΥΜΗΣ [ Δ. Δ. ΒΙΤΑΛΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ] 
Το χωριό Βίταλα βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα δυτικά της Κύμης και αποτελείται από 640 μόνιμους κατοίκους.
Είναι κτισμένο στoυς πρόποδες των βουνών Ορτάρι και Αλοκτερή, σε υψόμετρο 240 μέτρων, σ' ένα καταπράσινο τοπίο, γεμάτο δέντρα και ιδιαίτερα συκιές.
Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η γεωργία. Τα προϊόντα που παράγονται ως επί το πλείστον, είναι τα γευστικότατα κεράσια και τα περίφημα σύκα της περιοχής Το Βίταλο κατάφυτο από συκεώνες συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε στο χωριό , από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Περιφέρειας Κύμης, μονάδα αποξήρανσης επεξεργασίας των σύκων, τα οποία διατίθενται στην αγορά με την ονομασία «Σύκα Κύμης». 
Πηγή www.vitala.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.