Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

«Ξύπνημα» των θυλάκων ενάντια στη φαλάκρα

«Ξύπνημα» των θυλάκων ενάντια στη φαλάκραΕρευνητές εντόπισαν γιατί σταματά η παραγωγή νέων τριχών και αναπτύσσουν θεραπεία.
Στους άνδρες που εμφανίζουν φαλάκρα οι θύλακες πέφτουν σε κατάσταση ύπνωσης. Ερευνητές υπόσχονται να τους ξαναξυπνήσουν χαρίζοντας πλούσια κόμη σε εκατομμύρια άτομα.
Παρίσι 
Ισως η επιστήμη βρίσκεται κοντά στο τέλος της φαλάκρας.
Ερευνητές στο Τμήμα Βιολογίας των Τριχών της εταιρείας L’Oreal στο Παρίσι ανακάλυψαν ότι οι θύλακες των τριχών στα άτομα που εμφανίζουν αραίωση των μαλλιών ουσιαστικώς «παγιδεύονται» σε ένα στάδιο ύπνωσης, κατά το οποίο δεν «γεννιούνται» νέες τρίχες, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται τελικώς λέπτυνση των μαλλιών και αραίωσή τους.
Το «ξύπνημα» των θυλάκων
Οι ειδικοί της L’Oreal υποστηρίζουν τώρα ότι ανακάλυψαν τον τρόπο ώστε να «ξυπνούν» τους κοιμισμένους θύλακες και έτσι υπόσχονται μια πλούσια κόμη σε όσους βλέπουν τα μαλλιά τους να… περνούν και να χάνονται.
Δυστυχώς, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, πιθανότατα δεν θα μπορούν να καθυστερούν τη διαδικασία της απώλειας των τριχών για πάντα, αφού τελικώς οι θύλακες χάνουν την ικανότητα να «γεννούν» νέες τρίχες. Ωστόσο για τα άτομα που βλέπουν να αρχίζει να δημιουργείται «ξέφωτο» στο δέρμα του κρανίου τους, η τεχνική ελπίζεται ότι θα καταργήσει τα περουκίνια αλλά και την ανάγκη για μεταμόσχευση μαλλιών.
Όπως ανέφερε ο δρ Μπρουνό Μπερνάρ, επικεφαλής του Τμήματος Βιολογίας των Τριχών της L’Oreal, ο οποίος ήταν και επικεφαλής της μελέτης, η ομάδα του αναπτύσσει ήδη μια θεραπεία με βάση τα νέα ευρήματα ο οποία θα εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής με τη μορφή σαμπουάν ή κρέμας με στόχο να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη νέων τριχών. 
O πρίγκιπας Γουίλιαμ της Βρετανίας είναι από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανδρών των οποίων οι θύλακες των τριχών... κοιμούνται

Προς την ανάπτυξη σκευάσματος
Ο ειδικός εξήγησε ότι οι θύλακες των τριχών υπάρχουν σε δύο σταθερές καταστάσεις – είτε σε ενεργή κατάσταση είτε σε κατάσταση ύπνωσης. «Από καιρού εις καιρόν οι θύλακες περνούν από το ένα στάδιο στο άλλο. Ορισμένοι παραμένουν σε κατάσταση ύπνωσης και περιμένουν το κατάλληλο σήμα ώστε να παραγάγουν νέες τρίχες. Εάν κάποιος καταφέρει να μειώσει τη διάρκεια αυτής της λανθάνουσας κατάστασης, θα επιτύχει την παραγωγή περισσότερων τριχών. Εχουμε ήδη εντοπίσει μια ουσία και θα φτιάξουμε ένα σκεύασμα το οποίο θα εφαρμόζεται στο δέρμα του κρανίου και θα ξυπνά τους θύλακες».
Περίπου οι μισοί άνδρες εμφανίζουν ανδρογενή αλωπεκία, την πιο συχνή μορφή απώλειας μαλλιών. Παράλληλα και αρκετές γυναίκες παρουσιάζουν αραίωση των μαλλιών τους.
Η τρίχα μεγαλώνει για μια περίοδο περίπου τεσσάρων ετών προτού ο θύλακας από τον οποίον βγαίνει περάσει σε κατάσταση ύπνωσης. Σε αυτό το διάστημα του… ύπνου του θύλακα βλαστικά κύτταρα στο δέρμα ξεκινούν τη διαδικασία που απαιτείται για την ανάπτυξη νέων τριχών. Ωστόσο στα άτομα που μένουν φαλακρά η διαδικασία αυτή δεν προχωρά και έτσι δεν δημιουργούνται νέες τρίχες.
Οι «δεξαμενές» βλαστικών κυττάρων
Ο δρ Μπερνάρ και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι βρήκαν για ποιον λόγο σταματά αυτή η ζωτικής σημασίας για τα μαλλιά διαδικασία. Εντόπισαν δύο «δεξαμενές» βλαστικών κυττάρων τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία νέων τριχών. Η μια από αυτές βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος ενώ η δεύτερη βρίσκεται στα πιο βαθιά στρώματα του δέρματος.
Η πιο «βαθιά» δεξαμενή βλαστικών κυττάρων τα οποία ονομάζονται CD34+ βρίσκεται σε ένα περιβάλλον με χαμηλά επίπεδα οξυγόνου – σε συνθήκες δηλαδή υποξίας – γεγονός που βοηθά τα κύτταρα να παραμένουν υγιή.
Ωστόσο, όπως εξήγησε ο δρ Μπερνάρ κατά τη διάρκεια συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Ερευνα των Τριχών στη Βαρκελώνη, στα άτομα που εμφανίζουν φαλάκρα αλλάζουν τα επίπεδα οξυγόνου γύρω από τα βλαστικά κύτταρα με αποτέλεσμα αυτά να μην είναι υγιή και να μην γεννιούνται νέες τρίχες. «Τα βλαστικά κύτταρα μπορούν να ‘αισθανθούν’ την ποσότητα οξυγόνου γύρω τους» σημείωσε ο ερευνητής στο συνέδριο και κατέληξε αναφέροντας ότι «έχουμε εντοπίσει μόρια τα οποία μιμούνται την επίδραση της υποξίας στα βλαστικά κύτταρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ωθήσουμε τους άδειους θύλακες να δημιουργήσουν ταχύτερα νέες ίνες των τριχών». 
 http://www.tovima.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.