Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά σκοτώνουν

Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά μπορούν να προκαλέσουν αύξηση βάρους και μακροχρόνιες παθήσεις εφόσον αυτά καταναλωθούν σε καθημερινή βάση για ένα διάστημα μικρό όσο ένας μήνας, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες.

Η επίδραση που προκαλείται από την κατανάλωση των αναψυκτικών έχει μακροχρόνιο χαρακτήρα καθώς κάνει το χάσιμο των κιλών πολύ πιο δύσκολο

και αυξάνει τα επίπεδα ζάχαρου στο αίμα έχοντας ως αποτέλεσμα την εμφάνιση παθήσεων όπως ο διαβήτης.

Ο καθηγητής Χανς-Πιτερ Κούμπις, ο οποίος ηγείται της έρευνας στο βρετανικό Πανεπιστήμιο Μπάνγκορ δήλωσε: "Η καθημερινή κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών δεν έχει κακές συνέπειες μόνο στο παρόν αλλά προμηνύει τις κακές συνέπειες που θα εμφανιστούν και στο μέλλον εφόσον η κατανάλωση συνεχιστεί".  Ο Δρ. Κούμπις δήλωσε πως όταν οι άνθρωποι διψάνε, θα ήταν προτιμότερο να πίνουν νερό.


Οι ερευνητές του ανακάλυψαν πως τα κύτταρα των μυών των εθελοντών άλλαξαν δραστικά τον τρόπο με τον οποίο κατανάλωναν την ενέργεια. Ως αποτέλεσμα ο μεταβολισμός των ατόμων που δραστηριοποιούνταν από καθόλου έως λίγο και τα οποία κατανάλωναν ζαχαρούχα ποτά σε καθημερινή βάση, μειώθηκε δραστικά μέσα σε 4 εβδομάδες.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, 11 άτομα ηλικίας 20 και άνω , κατανάλωναν σε καθημερινή βάση ζαχαρούχα ποτά για έναν μήνα. Πριν και μετά από την έρευνα οι εθελοντές πραγματοποίησαν εξετάσεις αίματος καθώς και μέτρηση του μεταβολισμού τους. Τα γονίδια και οι πρωτεΐνες οι οποίες ήταν αναγκαίες για τον μεταβολισμό καθώς και το επίπεδο ζάχαρου στο αίμα και το επίπεδο λίπους μετρήθηκαν πριν και μετά από την έρευνα.

Ο Δρ. Κούμπις δήλωσε : " Αυτό που ανακαλύψαμε είναι πως δεν είναι η ζάχαρη αυτή καθ΄αυτή που αυξάνει το βάρος αλλά ο τρόπος με τον οποίο κάνει το σώμα να αποθηκεύσει περισσότερα."
" Αυτό σχετίζεται άμεσα με όλα τα είδη των ζαχαρούχων ποτών και αναψυκτικών ακόμα και των διαφόρων φρουτοχυμών."

" Ήταν μια μικρή έρευνα καθώς είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν άτομα μικρής ηλικίας τα οποία να μην έχουν στην ζωή τους καταναλώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τέτοιου είδους ποτά και τα οποία να δέχονται να υποβληθούν σε εξετάσεις."

" Αλλά τώρα ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε μια μεγαλύτερη έρευνα η οποία να αποτελείται από μεγαλύτερο αριθμό ατόμων και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα."

Ο Δρ. Κούμπις πραγματοποιεί καμπάνια που έχει ως σκοπό να κάνει την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την μείωση της κατανάλωσης τέτοιων αναψυκτικών.

Πηγή

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.