Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Υγιεινότερο γάλα αγελάδος

Υγιεινότερο γάλα αγελάδοςΧωρίς λακτόζη ή πλούσιο σε καλά λιπαρά.
Γάλα για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη ή γάλα που θα μας παρέχει περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα επιχειρούν να φτιάξουν κινέζοι επιστήμονες.
Λονδίνο 
Γάλα που θα μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη καθώς επίσης και γάλα πλούσιο σε καλά λιπαρά οξέα είναι οι στόχοι των κινέζων επιστημόνων που ανακοίνωσαν πρόσφατα τη δημιουργία κατάλληλα τροποποιημένων ζώων.
Χωρίς λακτόζη
Η δυσανεξία στη λακτόζη αφορά περίπου το 5% του
ευρωπαϊκού πληθυσμού, αλλά στις χώρες της Ασίας φτάνει το 90%. Τα άτομα με αυτή τη δυσανεξία δεν μπορούν να πέψουν τη λακτόζη και η κατανάλωση γάλακτος τους δημιουργεί πόνους στο γαστρεντερικό. Οι κινέζοι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Εσωτερικής Μογγολίας δημιούργησαν μια γενετικά τροποποιημένη αγελάδα η οποία φέρει ένα επιπλέον γονίδιο. Το προϊόν του γονιδίου αυτού είναι το ένζυμο που διασπά τη λακτόζη σε σάκχαρα τα οποία είναι ευκολότερο να αποικοδομηθούν περαιτέρω από το ανθρώπινο γαστρεντερικό σύστημα. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι ερευνητές θα χρειαστεί να περιμένουν σχεδόν ενάμιση χρόνο για να πληροφορηθούν αν ο πειραματισμός πέτυχε καθώς η δύο μηνών αγελάδα, η οποία ονομάστηκε Lucks, θα πρέπει να ενηλικιωθεί και να αποκτήσει απόγονο για να αρχίσει να παράγει γάλα.
Πλούσιο σε ωμέγα-3
Ένα βήμα πιο μπροστά στην επίτευξη του στόχου της είναι η δεύτερη ομάδα κινέζων επιστημόνων, του ιδίου πανεπιστημίου, η οποία πέτυχε να εισαγάγει σε μια αγελάδα τα γονίδια παραγωγής των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Σύμφωνα με το άρθρο τους στην επιθεώρηση «Transgenic Research» , ο πειραματισμός τους απέφερε τα δέοντα: το γάλα που παράγεται από την ενήλικη πλέον αγελάδα περιέχει τετραπλάσιες ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε σχέση με το συνηθισμένο αγελαδινό γάλα.
Από την παραγωγή στην κατανάλωση;
Πρόθεση των κινέζων επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν περισσότερα γενετικά τροποποιημένα ζώα για να παραγάγουν μεγάλες ποσότητες γάλακτος χωρίς λακτόζη και γάλακτος με αυξημένη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.Βεβαίως για την εμπορική αξιοποίηση αυτών των ζώων θα χρειαστεί να πετύχουν τη συναίνεση τόσο των αρμόδιων αρχών όσο και των καταναλωτών που διατηρούν τις αμφιβολίες τους για τη γενετική τροποποίηση. 
 http://www.tovima.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.