Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Κατσίκες! Η φυλή των Αγγλο-νουμπια

Εμφάνιση της φυλής
Το ιδανικό Αγγλο-νουμπια (Anglo-Nubian) είναι ένα καλά ισορροπημένο ζώο.
Έχει ένα ψηλό περήφανο κεφάλι, με μακριά αιωρούμενα αυτιά και το ρινικό οστό έχει ένα σαφώς κυρτό σχήμα.
Τα θηλυκά έχουν κοντό γυαλιστερό τρίχωμα ενώ τα αρσενικά έχουν μακρύτερο και σκληρότερο τρίχωμα από τα θηλυκά.
Ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά τους είναι η ποικιλία στο χρώμα.

Όλα τα χρώματα υπάρχουν: καστανό, μαύρο, άσπρο ή μπεζ. Έχουν βρεθεί πολλοί συνδυασμοί χρωμάτων που δίνουν ελκυστικά νερά,στίγματα και ζώα με όψη χελώνας.
Είναι μία  από τις βαρύτερες και ψηλότερες φυλές κατσικιών με τα αρσενικά να ζυγίζουν 140 κιλά και τα θηλυκά 110 κιλά.
Απόδοση της φυλής
Σε σύγκριση με τις άλλες φυλές,το γάλα των Αγγλο-νουμπια έχει υψηλή απόδοση σε λιπαρά και πρωτεΐνες,που κυμαίνονται στο 4,8% για τα λιπαρά και 3,8% για τις πρωτεΐνες. 
Επίσημα για τα Αγγλο-νουμπια κατσίκια τα οποία μπορούν να βόσκουν και έξω, μπορούν να αποδώσουν 4-5 κιλά την ημέρα και 1.040-1.250 κιλά σε μια γαλακτική περίοδο. 
Για την υποστήριξη της υψηλής ποιότητας και για να ενθαρρυνθεί η καλή απόδοση σε γάλα,είναι σημαντικό να τρέφονται με καλής ποιότητας τροφή και επαρκούς ποσότητας.
Τα Αγγλο-νουμπια κατσίκια είναι επίσης κατάλληλα για παραγωγή κρέατος και τα μικρά τους αυξάνονται γρήγορα.
Ικανότητα προσαρμογής
Τα Αγγλο-νουμπια κατσίκια είναι φιλικά ζώα. Η φυλή έχει μεγάλη δυνατότητα προσαρμογής σε θερμά κλίματα, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για την δημιουργία εκτροφών σε παγκόσμια κλίμακα.
Στο εξωτερικό, η Αγγλο-νουμπια κατσίκα έχει περάσει με επιτυχία τις αυτόχθονες κατσίκες είτε στην παραγωγή γάλακτος είτε κρέατος είτε και στα δυό.
Τα στοιχεία πάρθηκαν απο την επίσημη Αγγλική ιστοσελίδα των Αγγλο-νούμπια
 http://to-mantri.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.