Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί τα δελφίνια πηδάνε έξω από το νερό;

Το βλέπουμε όλοι: τα δελφίνια πολλές φορές κάνουν χαριτωμένα τινάγματα έξω από το νερό... αναρωτηθήκατε όμως το γιατί; Δείτε λοιπόν!
Τα δελφίνια πηδάνε έξω από το νερό, όχι μόνο για ένα συγκεκριμένο λόγο, αλλά για πολλούς!
Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι αυτοί!
Εξοικονόμηση ενέργειας
Όταν ταξιδεύουν τα δελφίνια, πολλές φορές πηδάνε έξω από το νερό, επειδή αθροιστικά, απαιτείται λιγότερη ενέργειαγια τη μετακίνησή τους, απ’ ότι αν
διασχίζανε τη διαδρομή,
κολυμπώντας μέσα στο νερό.
Το νερό έχει αρκετά μεγαλύτερη αντίσταση απ’ ότι ο αέρας και με ένα καλό τίναγμα από το νερό στον αέρα, μπορούν να πετύχουν ένα καλό αποτέλεσμα, εξοικονομώντας αρκετή ενέργεια!
Φανταστείτε πολλά τέτοια αποτελέσματα αθροιστικά!

Μην ξεχνάτε, τα δελφίνια είναι έξυπνα...
Επίσης, συχνά ακολουθούν ένα πλοίο από πίσω. Γιατί το κάνουν αυτό; Όχι τόσο από χαρά αλλά για να μετακινηθούν εξοικονομώντας ενέργεια!

Πως γίνεται αυτό;
Όταν το πλοίο κινείται, δημιουργεί ένα ”ρεύμα” προς τα μπροστά. Μπαίνοντας σε αυτό το ”ρεύμα” τα δελφίνια, κινούνται πιο εύκολα προς τα εμπρός!

Αναζήτηση τροφής

Ένας άλλος λόγος που τα δελφίνια πηδάνε έξω από το νερό, είναι προςαναζήτηση τροφής.

Και θα μου πείτε πως γίνεται αυτό; Απλά... από ψηλά έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τι συμβαίνει μέσα στη θάλασσα, όπως ακριβώς τα πουλιά που ψάχνουν για ψάρια!

Επίσης, τρομάζουν τα ψάρια αναγκάζοντάς τα να ”συσπειρωθούν” με το κοπάδι τους, οπότε η λεία για το δελφίνι να είναι πιο πλούσια!

Επικοινωνία
Τα δελφίνια πηδάνε έξω από το νερό με ιδιαίτερο τρόπο, για διάφορους λόγους επικοινωνίας με άλλα δελφίνια, όπως για παράδειγμα για να επισημάνουν στα άλλα δελφίνια την έναρξη ή τη λήξη ενός ταξιδιού. Επίσης, συνδυαστικά με το τίναγμα, βγάζουν κάποιους ήχους, προειδοποιώντας τα άλλα δελφίνια για κάποιον κίνδυνο.

Άμυνα
Και συνεχίζουμε! Ένας ακόμα λόγος που πηδάνε έξω από το νερό, είναι για λόγους άμυνας.
Πολλές φορές για να διώξουν από πάνω τους διάφορα παράσιτα ή παρασιτικά ψαράκια, πηδάνε και σκάνε στο νερό, ώστε να τα ξεφορτωθούν!

Επίσης, το ίδιο κάνουν για να ξεφορτωθούν κάποιον καρχαρία που θέλει να τα φάει, κάνοντάς του τη ζωή δύσκολη!

Ψυχαγωγία

Μην ξεχνάτε, όλα τα ζώα και όχι μόνο ο άνθρωπος, έχουν ανάγκη αποψυχαγωγία, φλερτ και ... χαβαλέ!

Έτσι και τα δελφίνια!
Πηδάνε έξω από το νερό παίζοντας με άλλα δελφίνια ή τα αρσενικά το κάνουν αυτό για να ”κυνηγήσουν” και να ”κατακτήσουν” το ταίρι τους, με επιδέξιες μανούβρες και τινάγματα εντυπωσιασμού!

Είναι όπως ότι κάνουνε οι άντρες για να εντυπωσιάσουν μια κοπέλα, που θέλουνε να ρίξουν!


Βλέποντας λοιπόν ένα ή περισσότερα δελφίνια να πηδάνε έξω απο το νερό, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να φανταστούμε όλα αυτά, κι όμως!

ΠΗΓΗ: coolweb.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.