Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Εορτασμός Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας στο Καμάρι της Σαντορίνης 22.12.2011

Το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Παγκρατίου βρίσκεται αγέρωχο στη κορυφή του μικρού λοφίσκου του Καμαριού, και παράλληλα φιλοξενεί τους πιο κάτω συνεορτάζοντας αγίους όπως, τον  Άγιο Στυλιανό Στυλιανό, καθώς και την Αγία Αναστασία τη Φαρμακολύτρια  όπου και σήμερα εορτάζουμε.
Στη λειψανοθήκη του ναού υπάρχουν οστά των Αγίων Παγκρατίου και Αναστασίας Φαρμακολυτρίας.

Η θέα όμως από τον αυλόγυρο του μικρού αυτού ναού είναι καταπληκτική αφού μπορείς να απολαύσεις πέρα από το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου αλλά και τις πλαγιές του μοναδικού βουνού του νησιού, να σβήνουν στους πρόποδες του λόφου αυτού.



Ο ναός κτίστηκε κατά το έτος 1974, και όσοι έτυχε να ήταν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καμαρίου κατά την εποχή εκείνη (το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του ναού), θα θυμούνται πολύ καλά τις δονήσεις αλλά και τις κατολισθήσεις των βράχων από τις εκρήξεις των εκρηκτικών, από την διαμόρφωση της πλατφόρμας του ναού, ο οποίος έγινε εις μνήμη του Αγίου Παγκρατίου, διότι κατά την ημέρα της εορτής του και ξημερώματα  της 9ης Ιουλίου 1956 έγινε και ο μεγάλος καταστροφικός σεισμός στη Σαντορίνη.




Αν παρατηρήσετε το βοτσαλωτό της αυλής του ναού θα δείτε στις γωνίες του κάποιους αριθμούς. Αυτοί αναγράφουν το έτος 1956 δηλαδή το έτος του μεγάλου σεισμού.

Στο δεξιό μέρος του διαδρόμου για την είσοδο του ναού, αναγράφονται όλα τα θύματα του νησιού  που θρηνήσαμε από το σεισμό αυτό.

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα

 Εν συνεχεία και πιο κάτω ακολουθεί ανάλογο βίντεο και φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Αρμενιστή.



Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.