Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Εγκύκλιος Ραγκούση «βάζει φρένο» στους διορισμούς στο Δημόσιο

Εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση βάζει «φρένο» στους διορισμούς επιτυχόντων από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, τα οριστικά αποτελέσματα των οποίων εκδόθηκαν το 2009.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όλοι οι φορείς του Δημοσίου καλούνται -με την εγκύκλιο- να μην προβούν σε διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού έως ότου εκδοθούν οι.....
υπουργικές αποφάσεις για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων στην κάλυψη αναγκών, καθώς και των θέσεων που θα εγκριθούν τελικώς ανά φορέα και υπηρεσία.

Από τα υπουργεία και άλλους φορείς έχουν ήδη υποβληθεί αιτήματα για περίπου 16.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού, εκ των οποίων θα ικανοποιηθεί η κάλυψη μόνο 10.600 θέσεων, σύμφωνα με τον κανόνα «ένα προς πέντε».

Στον κανόνα περιλαμβάνονται εκτός από τις νέες προσλήψεις και οι μετατάξεις, οι διορισμοί επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ -που βάσει νομοθετικής ρύθμισης γίνονται πλέον σταδιακά- καθώς και οι διορισμοί που επιτάσσονται από ειδικές διαδικασίες (π.χ. δικαστικών αποφάσεων).

Για τον λόγο αυτό, η εγκύκλιος ορίζει πως οι φορείς οφείλουν «να μην προβούν στην έκδοση και δημοσίευση αποφάσεων διορισμού/πρόσληψης προσωπικού (διοριστέων σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΆΣΕΠ με οριστικά αποτελέσματα) καθώς επίσης και οποιασδήποτε άλλης απόφασης διορισμού προσωπικού (μονίμου και αορίστου χρόνου) βάσει ειδικών διατάξεων, πριν εκδοθούν οι αποφάσεις του υπουργού εσωτερικών και του υπουργού Οικονομικών».

Στον κανόνα υπάγονται και οι προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για τα Σώ?ατα Ασφαλείας, για το Λιμενικό Σώμα καθώς και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τομέα υγείας.

ΣΚΑΙ

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.