Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Οθόνες... δηλητήριο με 137 θύματα

Συνολικά 137 εργάτες σε ένα κινέζικο εργοστάσιο που κατασκεύαζε οθόνες αφής για τα iPhone της Apple δηλητηριάστηκαν από ένα τοξικό χημικό το 2009.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο εργοδότης τους, ενώ οι συνδικαλιστές είχαν νωρίτερα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα εργοστάσια της Κίνας που κατασκευάζουν εξαρτήματα των τηλεφώνων της Apple, κάνοντας αναφορές σε υπερβολικά πολλές ώρες εργασίας, χαμηλούς μισθούς και έντονες πιέσεις που δέχονται οι εργάτες.

Το 2009, 137 εργάτες του εργοστασίου Wintek Corp στην πόλη Σουζού στην ανατολική Κίνα δηλητηριάστηκαν μετά την έκθεσή τους στο χημικό προϊόν n-hexane που χρησιμοποιείται για να καθαριστεί το γυαλί των οθονών των τηλεφώνων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει την έδρα της στην Ταϊβάν, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Ένας από τους εργάτες υποβάλλεται ακόμη σε θεραπεία, όμως οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος αυτός.

«Μετά το ατύχημα σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε το n-hexane και το αντικαταστήσαμε με οινόπνευμα, παρόλο που δεν είναι εξίσου αποτελεσματικό», πρόσθεσε. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι εργάτες που δηλητηριάστηκαν έλαβαν αποζημιώσεις ύψους έως και 100.000 γουάν (10.800 ευρώ).

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=66266&catid=14&la=1

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.