Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Τα βακτήρια εξελίσσονται να τρώνε τα πλαστικά​ που πετάμε στους ωκεανούς

Οι ωκεανοί μας είναι γεμάτοι πλαστικά. Τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών ταξιδεύουν στις θάλασσες και μολύνουν ακόμη και ακατοίκητα νησιά.
Το παράξενο είναι ότι από όλο το πλαστικό που παράγουμε κάθε χρόνο μόνο το 1% υπάρχει στους ωκεανούς. 
Μερικοί τόνοι πλαστικού δεν επιπλέουν στη θάλασσα αλλά βυθίζονται κάτω από το βυθό και σχηματίζουν κάτι σαν βράχια (plastiobreccia). 
Αλλά και πάλι θα έπρεπε να υπάρχουν πολύ περισσότερα πλαστικά σκουπίδια.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Πέθανε ο συνθέτης και μουσικολόγος Χριστόδουλος Χάλαρης

Παιδί κρητικής οικογένειας παραδοσιακών μουσικών με πρώτη και παντοτινή αγάπη του τη βυζαντινή μουσική Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο Έλληνας συνθέτης και μουσικολόγος Χριστόδουλος Χάλαρης. 
Ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής, με τεράστια εθνική προσφορά
Γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1946,

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Η Ιστορία του Κρασιού στο Νησί της Σαντορίνης

Η ιδιαίτερη σύνθεση του εδάφους στο νησί της Σαντορίνης υπήρξε καταλυτικός παράγοντας, ως προς την καλλιέργεια εξαιρετικών τοπικών προϊόντων
Στη Σαντορίνη μπορεί κανείς να βρει το πεντανόστιμο τοματάκι, μια ποικιλία τομάτας σε μέτριο μέγεθος με έντονη γεύση και μοναδικό άρωμα. 
Η κάπαρη, η λευκή μελιτζάνα και η φάβα αποτελούν λιχουδιές, για τις οποίες είναι ξακουστό το Kυκλαδονήσι. Όμως, ξεχωριστή σελίδα στην τοπική παραγωγή της Σαντορίνης αποτελεί χωρίς αμφιβολία το κρασί.

Πως να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό χαρτί!

Φυσικά μιλάμε για ανακύκλωση χαρτιού
Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω από καιρό. Να φτιάξω ανακυκλωμένο χαρτί
Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα ακριβώς πως γίνεται και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας.
Μια όμορφη ιδέα, για διασκέδαση, οικονομία, για να παίξετε με τα παιδιά σας (αγόρια και κορίτσια) ή για ένα πρωτότυπο χειροποίητο δώρο, είναι να φτιάξετε το δικό σας χαρτί με το οποίο θα ντύσετε διάφορα αντικείμενα όπως κορνίζες, τετράδια, κουτάκια, θα κατασκευάσετε καρδούλες , καραβάκια, αστεράκια, μόμπιλα κλπ ή απλά θα διπλώσετε τα δώρα σας.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Πορτοκαλόπιτα η τέλεια

Μια πεντανόστιμη, σιροπιαστή, ζουμερή και αφράτη πορτοκαλόπιτα, με έντονη τη γεύση του  πορτοκαλιού, με τραγανά ψημένα φύλλα με ζάχαρη και κανέλα, ίσως η καλύτερη που δοκιμάσατε ποτέ. Φτιάξτε προαιρετικά και καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού και απογειώστε τη γεύση τους. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ, photo) για να απολαύσετε ένα τέλειο γλύκισμα ως ένα υπέροχο μοσχομυριστό επιδόρπιο αλλά και όλες τις ώρες της ημέρας με την οικογένειά σας τους φίλους σας.
Υλικά συνταγής

29 Λόγοι Για Να Τρώμε Το Θαυματουργό Γιαούρτι Κάθε Μέρα

Γιαούρτι ή Υγιείαρτος των Αρχαίων Ελλήνων Το γιαούρτι είναι ένα σημαντικό γαλακτοκομικό προϊόν της χώρας μας. Εύπεπτη, ελαφριά και θρεπτική τροφή, ιδανική για όλες τις ηλικίες.
Ένα φυσικό αντιβιοτικό για μακροζωία
Το γιαούρτι, τροφή εκπληκτικά ωφέλιμη για το πεπτικό σύστημα, βελτιώνει την υγεία και χαρίζει μακροζωία, όταν καταναλώνεται τακτικά.

Τα κρασιά της Σαντορίνης

Η Σαντορίνη έχει μια μεγάλη παράδοση στην αμπελουργία, τουλάχιστον 3500 χρόνια. 
Το μοναδικό της κλίμα σε συνδυασμό με τη σύσταση του εδάφους έχουν κάνει τις ποικιλίες που οινοποιούνται να δίνουν κρασιά με ξεχωριστή προσωπικότητα. 
Η Σαντορίνη διαθέτει έναν από τους πιο παλιούς αμπελώνες σε όλο το κόσμο που προέρχεται από τα προϊστορικά χρόνια. 
Οι βασικές ποικιλίες σταφυλίων που καλλιεργούνται

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Να είσαι ευγενικός, γιατί κάθε άνθρωπος που συναντάς δίνει και μια σκληρή μάχη

Το μάθημα αυτό του Πλάτωνα δεν είναι πάντα εύκολο να το ακολουθήσουμε, γιατί δυσκολευόμαστε να είμαστε ευγενικοί όταν νιώθουμε στρεσαρισμένοι, βυθισμένοι στον ιλιγγιώδη σημερινό κόσμο. 
Όταν έρχεται η ώρα να γυρίσουμε σπίτι και πρέπει να πάρουμε το τρένο, δεν είναι πάντα εύκολο να δώσουμε τη σειρά ή τη θέση μας σε κάποιον άλλο ή να απαντήσουμε με ένα χαμόγελο σε κάποιον που μας ξενύχιασε ή ακουμπάει την τσάντα του στα πλευρά μας.

Άγνωστη περιοχή στον ανθρώπινο εγκέφαλο ανακάλυψε Έλληνας επιστήμονας

Μια νέα, άγνωστη έως τώρα, περιοχή στον ανθρώπινο εγκέφαλο ανακάλυψε ο  διεθνούς φήμης «χαρτογράφος» του εγκεφάλου, ο Έλληνας καθηγητής της διασποράς Γιώργος Παξινός, ερευνητής στο Ινστιτούτο Ερευνών Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας (Neuroscience Research Australia-NeuRA).
Η περιοχή, την οποία ο Γ. Παξινός ονόμασε «Ενδοσχοινιοειδή Πυρήνα» (Endorestiform Nucleus),

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Λαμπρή επιτυχία στους γραπτούς & προφορικούς διαγωνισμούς για την επιλογή Δικαστών & Εισαγγελέων από τον συμπατριώτη μας Δικηγόρο Νίκο Πελέκη!!!

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την λαμπρή επιτυχία από τον εξαίρετο νέο και συμπατριώτη μας Δικηγόρο Νικόλαο Πελέκη του Ηλία από το Καμάρι της Σαντορίνης, που είχε σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα των γραπτών και προφορικών διαγωνισμών* για την επιλογή του στο Σώμα των Δικαστών και Εισαγγελέων.
Με την επιτυχία του αυτή μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους σαν τοπική κοινωνία του νησιού,

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Τι να ρίξετε στο νεροχύτη για να σταματήσει να μυρίζει άσχημα

Από τα χειρότερα πράγματα σε μια κουζίνα είναι η δυσάρεστη μυρωδιά που μπορεί να προέρχεται από το νεροχύτη. 
Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε λύσεις με ισχυρά χημικά παρασκευάσματα από το εμπόριο, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτές τις οσμές.
Αυτό που ξεχνούν σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι αυτά τα χημικά επηρεάζουν αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των υπόγειων υδάτων.

Να τι πρέπει να φάτε εάν κολλήσει κόκαλο από ψάρι στο λαιμό σας

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο τη στιγμή που απολαμβάνετε ένα νόστιμο φαγητό, από το να ανακαλύψετε ξαφνικά ότι ένα ψαροκόκαλο έχει κολλήσει στο λαιμό σας. Αν σας έχει συμβεί ποτέ, τότε γνωρίζετε ήδη ότι είναι μια πολύ δυσάρεστη αίσθηση!
Ο πόνος και η δυσφορία είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε!
Θα μπορούσαμε ίσως να κάναμε μια εξαίρεση, εάν επρόκειτο για ένα διαμάντι μέσα σε ένα σφιχτό αυγό, αλλά γενικά θα προτιμούσαμε το φαγητό μας να μην έχει εκπλήξεις!
Ωστόσο, όσοι από εμάς είναι λάτρεις των ψαριών, έχουμε ένα πρόβλημα.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ζυμώνεις ψωμί; Διάβασε τα μυστικά του!

Όλα τα μυστικά για οικιακή αρτοποίηση 
Περιβάλλεται από ιερότητα και μυστήριο, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των προσευχών μας και τη βάση της διατροφικής πυραμίδας. Διατήρησε στη ζωή ολόκληρους λαούς και συνοδεύει το φαγητό όλων των υπολοίπων. Και δεν είναι τίποτε άλλο από  ΑΛΕΥΡΙ – ΝΕΡΟ – ΜΑΓΙΑ. Φτιάχνουμε λοιπόν το δικό μας ψωμί, πειραματιζόμαστε με αλεύρια και σπόρους και, αν νομίζουμε ότι είναι κάτι δύσκολο ή χρονοβόρο, ας αναλογιστούμε ότι το έφτιαχναν 8 χιλιάδες χρόνια πριν. εμείς δεν θα τα καταφέρουμε;

Η διατροφή που αυξάνει το κολλαγόνο

Υπάρχουν πάνω από 10,000 διαφορετικές πρωτεΐνες τις οποίες χρειάζεται στο σώμα για να διατηρηθεί στη ζωή αλλά μια από αυτές ξεχωρίζει: το κολλαγόνο.
Οι πρωτεΐνες αποτελούν το 75% ενός ανθρώπου κανονικού βάρους, αν δεν υπολογιστεί το νερό. Το κολλαγόνο αποτελεί το 30% του συνόλου των πρωτεϊνών. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο σημαντικό είναι.
Η “κόλλα” του σώματος
To κολλαγόνο είναι πανταχού παρόν μέσα στο σώμα. Υπάρχει στην καρδιά, στα αιμοφόρα αγγεία, στο δέρμα, στα ούλα, στους τένοντες, στις αρθρώσεις

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Η πιο νόστιμη και δροσερή συνταγή για ένα υπέροχο Μπανόφι!

Δροσερό γλυκό με χαρακτηριστική γεύση μπανάνας και καραμέλας, το μπανόφι είναι μια γλυκιά πρόταση που θα σας ξετρελάνει!
Για το μπανόφι θα χρειαστείτε:
  • 1 πακέτο ‏μπισκότα τύπου Digestive
  • 500 ml ‏κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 2 κουτιά ‏γάλα ζαχαρούχο
  • 4 ‏μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μπολάκι ‏γάλα πλήρες
  • ‏Τριμμένη κουβερτούρα για το γαρνίρισμα

Το ρακόμελο ανάμεσα στα 10 καλύτερα ποτά για τον χειμώνα, σύμφωνα με το Guardian.

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ρακόμελο
Ο δημοφιλής βρετανικός ιστότοπος, δημοσίευσε τη λίστα με τα δέκα καλύτερα ποτά για τον χειμώνα. 
Σύμφωνα με τον ιστότοπο, πέρα από το κρασί ή το ουίσκι, υπάρχουν κι άλλα ποτά που μπορούμε τα πιούμε στις γιορτές και όχι μόνο. 
Οι χώρες προέλευσης των χειμερινών ποτών είναι από όλο τον κόσμο.

Πανεύκολο τιραμισού με κρέμα γιαουρτιού

Τιραμισού με κρέμα γιαουρτιού! 
Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ), για ένα επιδόρπιο τόσο  εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακό, με ανάλαφρη αλλά πολύ πλούσια σε γεύση, λαχταριστή κρέμα γιαουρτιού.
Υλικά συνταγής
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
  • 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. λικέρ καφέ
  • 1 φλ. τσαγιού έτοιμο καφέ εσπρέσο, κρύο
  • 1 πακέτο (280 γρ.) μπισκότα σαβαγιάρ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ρακόμελο! Η απόλυτη σπιτική συνταγή

Τι κι αν το κρύο είναι τσουχτερό; 
Τι κι αν βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα; 
Κανένα πρόβλημα. 
Ένα ποτηράκι ζεστό ρακόμελο θα σας μεταφέρει με τον πιο γλυκό και μεθυστικό τρόπο τη ζεστασιά του.
Η ρακή ή τσικουδιά, η διάφανη μυρωδάτη «κυρία» της Κρήτης, δένει αρμονικά με το χρυσαφί γεμάτο αρώματα πευκόμελο, και το αποτέλεσμα είναι ένα ποτό εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης, το γνωστό σε όλους ρακόμελο!
Tο ρακόμελο λόγω των δύο βασικών του συστατικών,

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Μάθετε γιατί το πράσινο σαπούνι κάνει θαύματα…και γλιτώστε χρόνο και χρήμα

Με πληροφορίες από tilestwra.com Και όμως το πράσινο σαπούνι κάνει θαύματα. 
Αυτές είναι οι 5 άγνωστες χρήσεις του πράσινου σαπουνιού
Καθαριστικό πατώματος
Σε μισό κουβά νερό διαλύστε 2-3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού. 
Τα πατώματα θα λάμπουν όσο ποτέ άλλοτε.

Αυτό το μηχάνημα μπορεί και εκτυπώνει πεζόδρομους στην κυριολεξία

Η κατασκευή νέων πεζοδρόμων μπορεί να είναι μια επίπονη και πραγματική δύσκολη εργασία, αλλά χάρη σε αυτό το μηχάνημα η κατασκευή ενός πεζόδρομου είναι πραγματικά παιχνίδι!
Το εκπληκτικό μηχάνημα RoadPrinter, που της Tiger-Stone, μπορεί να δημιουργήσει ένα άμεσο δρόμο από τούβλα σε σχηματισμό, και δημιουργεί τέλεια τις πλακοστρώσεις.

Κέικ σοκολάτας διαίτης

Το αγαπημένο κέικ σοκολάτας δεν πρέπει να λείπει από το διαιτητικό μενού μας. Προτείνουμε μια συνταγή που μειώνει τις θερμίδες αλλά κρατάει την ωραία σοκολατένια γεύση. Κατάλληλο για πρωινό ή για απογευματινό μαζί με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ.
Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
4 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
3 μεσαία πορτοκάλια (μόνο τον χυμό)
3 κουταλιές της σούπας κακάο

Έρευνα: Τι σημαίνει όταν κρυσταλλώνει το μέλι; Όλη η κρυμμένη αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Η κρυστάλλωση του μελιού είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείτε κυρίως το χειμώνα με το κρύο, και λίγοι γνωρίζουν την αλήθεια. 
Πολλοί καταναλωτές πιστεύουν ότι το μέλι τους προήλθε από νοθεία με ζάχαρη και ο μελισσοκόμος τους εξαπάτησε. Ωστόσο η αλήθεια απέχει πολύ από αυτές τις υποθέσεις!

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας και σοκολάτας

Ένα δροσερό, ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με στρώσεις τραγανών μπισκότων, κρέμας βανίλιας και κρέμας σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή (βασική ιδέα προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα υπέροχο γλυκό για όλες τις ώρες, όλες τις ηλικίες και όλες τις περιστάσεις που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής, με γεύση βανίλια

Μιλφέιγ το αυθεντικό

Μιλφέιγ λαχταριστό, ελαφρύ, δροσερό και χορταστικό γλυκό.  
Μια συνταγή με την αλάνθαστη υπογραφή του Ν. Τσελεμεντέ που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.  
Υλικά συνταγής
  • 1 φύλλο σφολιάτας 500 γρ.
  • 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Πώς φτιάχνεται το σπιτικό σαλέπι ρόφημα

Κάθε χειμώνα, όταν τα κρύα μπαίνουν για τα καλά και αποζητούμε ένα ζεστό ρόφημα που θα μας προσφέρει την απαραίτητη θαλπωρή από τη βαρυχειμωνιά, σχεδόν σε κάθε κεντρικό δρόμο θα δούμε μπροστά μας κάποιον σαλεπιτζή, συνήθως έναν ηλικιωμένο κύριο που φτιάχνει επιτόπου σαλέπι
Το σαλέπι είναι το αγαπημένο ζεστό ρόφημα των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, όπου ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα τσουχτερός.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Πρόγραμμα καθαγιασμού υδάτων 2019 στη Σαντορίνη

Πρόγραμμα τελετής καθαγιάσεως των υδάτων 2019 στη Σαντορίνη Ο Δήμος Θήρας με την έκδοση σχετικού δελτίου τύπου ενημερώνει τους πολίτες ότι η Τελετή Καθαγιάσεως των Υδάτων την 6η Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων. Το πρόγραμμα της Σαντορίνης διαμορφώνεται ως εξής

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Πανεύκολο μιλφέιγ με 5 υλικά

Πανεύκολο μιλφέιγ της στιγμής με 5 μόνο υλικά. Μια εξαιρετικά εύκολη, για αρχάριους, για ένα δροσερό, ανάλαφρο, αγαπημένο μικρών και μεγάλων γλύκισμα για να απολαύσετε το ιδανικό επιδόρπιο και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!
  • 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση μιλφέιγ
  • Τρώγοντας σοκολάτα και πίνοντας κόκκινο κρασί καθυστερούμε την γήρανση σύμφωνα με νέα μελέτη

    Τα νέα είναι καλά για όσους αρέσκονται σε λίγη σοκολάτα και ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί το βράδυ. 
    Γιατί αυτά ακριβώς είναι τα συστατικά της νεότητας!
    Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έξετερ βρήκαν λοιπόν πως ο αγαπημένος αυτός συνδυασμός κάνει τα γηραλέα κύτταρα να φαίνονται νεότερα, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση επιδερμίδας μικρότερου ηλικιακά ανθρώπου.

    Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

    Βασιλόπιτα παραδοσιακή και πεντανόστιμη

    Υλικά Συνταγής
    • 250 γραμ. βούτυρο φρέσκο
    • 2 φλ. ζάχαρη
    • 6 αυγά
    • 1 φλ. γάλα
    • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1/2 φλ. κονιάκ
    • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
    • 1 βανίλια
    • 2 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 1 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροκομμένα

    Μαχλέπι

    Μπαχαρικό, πολύ δυνατό σε άρωμα που κατασκευάζεται από τους σπόρους της πετροκερασιάς (Prunus mahaleb ή αλλιώς St Lucie Cherry).  
    Οι σπόροι σπάζονται και παίρνουν τον πυρήνα του σπόρου, ο οποίος έχει διάμετρο περίπου 30 χιλιοστά και όταν είναι φρέσκος έχει μαστιχωτή υφή.
    Στην γεύση είναι παρόμοιο με συνδυασμό πικραμύγδαλου και κερασιού. 
    Χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες για να τονίσει

    Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

    Θάργηλος άρτος: Η μετέπειτα Βασιλόπιτα

    Η αναζήτηση για τις ρίζες του εθίμου της βασιλόπιτας, μας οδηγεί πίσω, στην αρχαιότητα, στις προσφορές άρτου ή και μελιπήκτων των αρχαίων ημών προγόνων, προς τους θεούς, κατά τη διάρκεια εορτών.  
    Το έθιμο αυτό είναι από τα ελάχιστα αρχέγονα έθιμα που επιβιώνουν. Οι Λαογράφοι αναζητούν τη ρίζα του εθίμου στην αρχαιοελληνική παράδοση.  Οι Αρχαίοι Έλληνες προσέφεραν στους θεούς σε κάθε μεγάλη καμπή του χρόνου ή της ζωής τους «εορταστικούς άρτους».

    Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

    Πώς να φτιάξεις τη δική σου μπύρα

    Παρά τα όσα πιστεύεις, η ζυθοποιία είναι μια αρκετά απλή και εύκολη διαδικασία που αξίζει να δοκιμάσεις σπίτι  
    Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή δεν είναι άλλη από το να γυρίζεις σπίτι αποκαμωμένος μετά από μια κοπιαστική ημέρα στη δουλειά, να βγάζεις τα παπούτσια σου και, πριν αρχίσεις να ασχολείσαι με οτιδήποτε άλλο, να ξαπλώνεις στον καναπέ πίνοντας μια παγωμένη μπυρίτσα με την ησυχία σου.

    Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

    Χειμερινό ηλιοστάσιο: Απόψε θα είναι η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου -Πού ξεκινάει χειμώνας

    Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στις 00:23 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο χειμερινό ηλιοστάσιο και έτσι θα ξεκινήσει και τυπικά (αστρονομικά) ο φετινός χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα.
    Το βράδυ του ηλιοστασίου και τα αμέσως επόμενα θα είναι και τα μεγαλύτερα του έτους σε διάρκεια. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει το καλοκαίρι, με τη διάρκεια της μέρας στο αποκορύφωμά της.

    Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

    Ο Έλληνας που έφτιαξε με τα χέρια του την ιστορία της χώρας μας σε κέρινα ομοιώματα

    Παύλος Βρέλλης, ο συνταξιούχος γυμνασιάρχης που δημιούργησε για 13 ολόκληρα χρόνια το γιαννιώτικο μουσείο.
    Σαν να το θέλησε λες η μοίρα, ο άνθρωπος που θα αναβίωνε με κερί και τέχνη ζηλευτή τον αγώνα του έθνους μας το 1821 γεννήθηκε ανήμερα της επετείου της εθνικής μας παλιγγενεσίας, 25η του Μαρτίου.  
    Κι έτσι σήμερα, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Γιάννενα, μας περιμένει μια αξέχαστη περιπλάνηση στη

    Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

    30 συνηθισμένες ελληνικές εκφράσεις που σιγά σιγά χάνονται...

    Συνηθισμένες εκφράσεις του παρελθόντος που σιγά σιγά χάνονται παραχωρώντας τη θέση τους σε νέες, που έχουν κι αυτές τη δική τους ιστορία, χωρίς όμως των παλιών εκφράσεων τη χάρη και τη φαντασία.

    Είσαι μια… τρελοκαμπέρω!

    Εδώ έχουμε μια λέξη που προέρχεται από κύριο όνομα πραγματικού προσώπου -χωρίς καν να το γνωρίζουν ακόμα και πολλοί από όσους την έχουν χρησιμοποιήσει.

    Έδιωξα κι εγώ μια γάτα Που `χε γαλανά τα μάτια.....!

    Έδιωξα κι εγώ μια γάτα
    Που `χε γαλανά τα μάτια
    Σαν κοιμόμουνα τη νύχτα
    Μου `χωνε βαθιά τα νύχια

    Τόσους μήνες που την είχα
    Μου ξηγιότανε στην τρίχα
    Τώρα έγινε από σόι
    Και τα ψάρια δεν τα τρώει

    Την εδιώχνω με γινάτι

    Οσομπούκο

    Υλικά 
    4 φέτες οσομπούκο, περίπου 400 - 500 γρ. η κάθε μία (δεν χρειάζεται να πάρετε 6 φέτες. Αν και έχουν κόκαλο στη μέση, αρκούν για 6 άτομα)
    2 κιλά ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες* και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 600 γρ. κρεμμύδια ξερά, σε μικρά καρέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 5 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, ακαθάριστες
  • Ξεφούσκωμα Express: Αφαιρέστε 13 Κιλά Ακαθαρσιών από το Έντερό σας, με αυτή τη Σπιτική Συνταγή

    Σύμφωνα με κάποιους γιατρούς, υπάρχουν πιθανώς 10-13 κιλά αποβλήτων στο έντερο όλων και οι περισσότεροι δεν πιστεύουν καν πως είναι αλήθεια. Ωστόσο, το έντερο είναι ένα πολύ μεγάλο όργανο και επεξεργάζεται τόνους φαγητού στην ζωή μας.
    Όλα αυτά τα προϊόντα αφήνουν κατάλοιπα και εάν δεν καθαρίζεται, τότε αυτά συσσωρεύονται. Εκτός από το ότι ακούγεται αηδιαστικό, τα απόβλητα μπορούν

    Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

    Πατατόπιτα νηστίσιμη!

    Υλικά: 
    Για τη ζύμη 4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 περίπου κούπας χλιαρό νερό 3/4 φλιτζανιού του καφέ ελαιόλαδο 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ξύδι
      1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού  
      Για το φύλλο
    • 250 γρ. φυτική μαργαρίνη με ελαιόλαδο

    Η τέχνη του κλαδέματος της ελιάς

    Ειναι η πιο δραστικη δραστηριοτητα του ελαιοδενδρου, αλλα θελει γνωσεις, για να μην πετυχουμε το αντιθετο αποτελεσμα απο αυτο που θελουμε
    Εγω, αναφερω τα παρακατω με βασει τις γνωσεις μου πανω στην πραξη κλαδευοντας τις δικες μου ελιες. 
    Με βασει καποια σεμηναρια που μας εκανε καποτε η Γεωργικη σχολη Μεσαρας, αλλα και απο τις συμβουλες που αναφερει στα βιβλια του ο Αθανασιος Σ. Αλιβιζατος, καθως και απο τις συμβουλες του Ιταλου καθηγητη Gucci.
    Μαζεψα λοιπον αρκετεςπληροφοριες, που πιστευω

    Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

    Νηστίσιμο cheesecake

    Υλικά
    Για τη βάση

    250 γραμμ. μπισκότα digestive
    125 γραμμ. βούτυρο από φυτικά έλαια
    Για την κρέμα
    900 γραμμ. τυρί κρέμα με λάδι Καρύδας
    300 γραμμ. γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος
    90 γραμμ. ζάχαρη
    Ξύσμα λεμονιού

    Κατακράτηση υγρών: Ο κορυφαίος γιατρός Σωτήρης Αδαμίδης εξηγεί πώς να απαλλαγούμε άμεσα και φυσικά από τα περιττά κιλά!

    Ο διευθυντής παθολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Σωτήρης Αδαμίδης μάς δίνει λύσεις για να απαλλαγούμε από το δυσάρεστη αίσθηση πρηξίματος.  
    Η κατακράτηση υγρών που ταλαιπωρεί το 90% των γυναικών -ανεξαρτήτως ηλικίας- προκαλεί αύξηση του βάρους μας
    Μπορεί να προκληθεί από λάθος διατροφή, δυσανεξία σε συγκεκριμένες τροφές, τοξίνες αλλά και παθήσεις του κυκλοφοριακού συστήματος. 
    Ο διευθυντής παθολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Σωτήρης Αδαμίδης μάς δίνει λύσεις για να απαλλαγούμε από το δυσάρεστη αίσθηση πρηξίματος.
    1) Μειώστε την πρόσληψη αλατιού

    Μελομακάρονα με σιμιγδάλι και αλεύρι

    Μελομακάρονα με σιμιγδάλι και αλεύρι! Προετοιμασία: 35΄, Αναμονή: 4-6 ώρες, Ψήσιμο: περίπου 20΄ Κόστος παρασκευής:Υλικά (για περίπου 2½ κιλά):
      1 κούπα αραβοσιτέλαιο 1 κούπα ελαιόλαδο
      1 κουτ. σούπας κανέλα
      1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
      1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
      ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
      1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού

    Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

    Ελληνική γλώσσα: Η τελειότητα ενός άλυτου γρίφου

    «Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σε αυτήν δεν υπάρχουν όρια.» (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)
    «Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα.» (βιβλίο Γκίνες)
    «Η Ελληνική και η Κινέζικη, είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη.

    Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

    Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια

    Το Leucocarpa, που ονομάζεται επίσης Leucolea, είναι μια ποικιλία ελιάς που χαρακτηρίζεται από μικρά φρούτα τα οποία, κατά την ωρίμαση, παίρνουν ένα λευκό χρώμα ελεφαντόδοντου.«Κυρίως διαδεδομένη στις περιοχές της νότιας Ιταλίας, με ισχυρή παρουσία στην Καλαβρία, πιθανότατα εισήχθη κατά τον αποικισμό της Magna Graecia», ανέφερε ο Innocenzo Muzzalupo, ερευνητής στο Συμβούλιο Αγροτικής Έρευνας και Οικονομίας, Ερευνητικό Κέντρο για την Ελιά, τα εσπεριδοειδή και τα δένδρα (CREA-OFA), δήλωσε στους Olive Oil Times.

    Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

    Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου Σαντορίνης

    Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Καμαρίου της Σαντορίνης σας προσκαλεί, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που διοργανώνει στο χώρο του Σχολείου.
    Ελάτε να διασκεδάσουμε και να χαρούμε τα Χριστούγεννα με μουσική, παιχνίδια, εμψυχωτές, μαλλί της γριάς, χριστουγεννιάτικο bazaar, ανάγνωση παραμυθιών, πόνυ κι άλλες πολλές εκπλήξεις.
    Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου, από τις 10:30 έως τις 16:00, να είστε όλοι εκεί."
    Η πρόεδρος του Συλλόγου
    Κατερίνα Κωφού

    Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

    Καρυδόπιτα νόστιμη και νηστίσιμη

    Υλικά:
    για την καρυδόπιτα
    ·  1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    ·  1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
    ·  1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψυχα τριμμένη
    ·  4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
    ·  2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
    ·  1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπράντι
    ·  2/3 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη

    Τα λάθη....

    Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

    Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

    Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
    Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
    Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
    Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

    Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

    Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.