Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας και σοκολάτας

Ένα δροσερό, ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με στρώσεις τραγανών μπισκότων, κρέμας βανίλιας και κρέμας σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή (βασική ιδέα προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα υπέροχο γλυκό για όλες τις ώρες, όλες τις ηλικίες και όλες τις περιστάσεις που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής, με γεύση βανίλια
  • 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
  • 6 φλ. τσαγιού γάλα (3+3 χωριστά)
  • 2 ¾ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35-36% χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί (χωρισμένη σε 2 ίσα μέρη)
  • 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα [*]
  • πτι μπερ, θρυμματισμένα στο μούλτι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής βανίλια και τα 3 φλ. γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 2 λ. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στην έτοιμη κρέμα τη μισή σαντιγί και ανακατεύετε, με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να έχετε ένα πλήρες ομογενοποιημένο μείγμα.
  2. Παίρνετε ένα μακρόστενο ταψί με διάσταση βάσης 26×38 εκ. και στρώνετε στη βάση του μια σειρά Πτι Μπερ, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά η βάση. Αν χρειαστεί κόψτε μερικά μπισκότα και γεμίστε τα κενά. Πάνω από τα μπισκότα στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα κρέμας βανίλιας – σαντιγί. Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση μπισκότα Πτι Μπερ.
  3. Σε άλλο μπολ ρίχνετε τα 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής σοκολάτα με τα υπόλοιπα 3 φλ. γάλα και τα χτυπάτε και αυτά με το μίξερ χειρός για 2 λ. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στη κρέμα σοκολάτας την υπόλοιπη μισή σαντιγί και ανακατεύετε, με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να έχετε ένα πλήρες ομογενοποιημένο μείγμα.
  4. Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα σοκολάτας πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότων, ισιώνετε την επιφάνεια, καλύπτετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ιδανικά και για 1 ολόκληρο βράδυ, να κρυώσει και πήξει καλά.
  5. Πριν τη σερβίρετε, κόβετε τη μπανάνα σε λεπτές φέτες, τις οποίες απλώνετε ομοιόμορφα (σε σχέδιο επιλογής σας) στην επιφάνεια του γλυκού σας. Θρυμματίζετε σχεδόν σε σκόνη λίγα από τα πτι μπερ που σας περίσσεψαν και πασπαλίζετε το γλυκό σας. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Σημείωση: Προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε μπανάνες και μέσα στο γλυκό σας. Σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστείτε 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες, με τις οποίες θα καλύψετε τη στρώση κρέμας βανίλιας. Από πάνω θα συνεχίσετε τη διαδικασία με τη δεύτερη στρώση μπισκότων και στρώση κρέμας σοκολάτας.

 πηγη sintayes.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.