Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Μιλφέιγ το αυθεντικό

Μιλφέιγ λαχταριστό, ελαφρύ, δροσερό και χορταστικό γλυκό.  
Μια συνταγή με την αλάνθαστη υπογραφή του Ν. Τσελεμεντέ που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.  
Υλικά συνταγής
  • 1 φύλλο σφολιάτας 500 γρ.
  • 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής [βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ]
  • 2 κ.γ. ρούμι [προαιρετικά]
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής


  1. Απλώνετε τη σφολιάτα σε μεγάλο βουτυρωμένο ταψί, τη κόβετε σε 3 ίσα μέρη, τρυπάτε την επιφάνειά της με πιρούνι και τη ψήνετε στους 170 βαθμους για 20 λ. περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Τη βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  2. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μόλις τη κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε το ρούμι [προαιρετικά] και ανακατεύετε.
  3. Τοποθετείτε μια λωρίδα σφολιάτας σε πιατέλα και στρώνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα της κρέμας. Σκεπάζετε με άλλη λωρίδα σφολιάτας και απλώνετε ξανά την υπόλοιπη στρώση κρέμας. Τελειώνετε σκεπάζοντας με τη τρίτη λωρίδα σφολιάτας. Κρατήστε τα τρίμματα σφολιάτας για πασπάλισμα.
  4. Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Απλώνετε στο μιλφέϊγ τη σαντιγί, πασπαλίζετε με τα θρυμματισμένα κομμάτια σφολιάτας που τυχόν έχουν περισσέψει και με ζάχαρη άχνη.
πηγη sintayes.gr
 https://news-tora.eu

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.