Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Πέτρες στα νεφρά: Τι είναι και πώς θα τις αποφύγετε!

Οι πέτρες στα νεφρά σχηματίζονται όταν διάφορα μέταλλα – όπως ο σίδηρος και το μαγνήσιο – και άλατα κρυσταλλοποιούνται και συσσωρεύονται στα νεφρά. Συχνά οφείλονται στη χρόνια αφυδάτωση και σε παθήσεις όπως η ουρική αρθρίτιδα, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η νόσος του Crohn. Η πάθηση μπορεί να είναι επίσης κληρονομική.
Οι πέτρες στα νεφρά προκαλούν ισχυρό πόνο που υποχωρεί όταν:
– αυτές απομακρύνονται φυσιολογικά μέσω των ούρων
– ο ασθενής υποβάλλεται σε λιθοτριψία
– αφαιρούνται με χειρουργική επέμβαση

Για να αποφύγετε τις πέτρες στα νεφρά, θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες: - Να πίνετε πολύ νερό: Μην περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε νερό. Προσπαθήστε να κρατάτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που χάνονται σημαντικές ποσότητες νερού μέσω του ιδρώτα.  
- Βάλτε στη ζωή σας το λεμόνι και το λάιμ: Ο χυμός των δύο εσπεριδοειδών περιέχει σημαντικές ποσότητες κιτρικού οξέος, το οποίο προλαμβάνει το σχηματισμό της πέτρας.
- Να παρατηρείτε το χρώμα των ούρων: Τα ούρα θα πρέπει να είναι εντελώς διάφανα ή λίγο κίτρινα. Εάν το χρώμα τους είναι σκούρο, σημαίνει πως συγκεντρώνουν βλαβερές ουσίες και τοξίνες, βασικός παράγοντας για το σχηματισμό της πέτρας στα νεφρά.  
- Αποφύγετε συγκεκριμένες τροφές σε μεγάλες ποσότητες: Τα λιπαρά και τα αλμυρά ψάρια συνδέονται με τις πέτρες στα νεφρά, οπότε θα πρέπει να καταναλώνονται το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα. Επίσης, το παντζάρι, το σπανάκι, οι ξηροί καρποί και η σοκολάτα περιέχουν οξαλικά άλατα, τα οποία συμβάλλουν στο σχηματισμό της πέτρας στα νεφρά.
 http://eikonografies.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.