Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Μια στάση εδώ αλλά .....καλή!

Γράφει ο Μάρκος Ζώρζος 
Φίλοι μου,
Το σημερινό μου θέμα είναι οι στάσεις των λεωφορείων του Κ.Τ.Ε.Λ. Θήρας. Είμαι μόνιμος κάτοικος της Σαντορίνης και το κατάστημα που διατηρώ είναι πλησίον στάσης λεωφορείων Κ.Τ.ΕΛ.. Δεν είναι λίγες οι φορές, που έλληνες και ξένοι επισκέπτες μας, με ρωτούν που είναι η στάση του λεωφορείου, τι ώρα περνά το λεωφορείο κλπ. Θα ήθελα λοιπόν να

εκφράσω την απορία μου γιατί τόσα χρόνια δεν έχουμε οργανωμένες στάσεις; Μήπως επειδή δεν θέλουμε, δεν έχουμε χρήματα, δεν έχουμε πεζοδρόμια όπως προβλέπει ο νόμος ή κάτι άλλο.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το νησί μας φιλοξενεί περισσότερο από 150.000 κόσμο ημερησίως το καλοκαίρι, η ανάγκη λοιπόν καλής συγκοινωνίας είναι απαραίτητη για την καλλίτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας από όλο τον κόσμο. Φυσικά μια οργανωμένη στάση είναι και δική μας απαίτηση, που άλλοι για την δουλειά τους, τα παιδιά μας για τα σχολεία τους δεν είναι σωστό να υποφέρουμε βροχή αέρα και ζέστη κάτω από ένα σήμα που μπήκε πριν μερικά χρόνια σε κάποια άκρη του δρόμου. 

Ήρθε λοιπόν η ώρα που πρέπει να απαντήσουμε στο παραπάνω ερωτήματα αν θέλουμε ή όχι τις στάσεις. 
Όσον αφορά τα χρήματα για τις στάσεις είναι υποχρέωση του Δήμου μας για τη κατασκευή τους, πέραν όμως των χρημάτων που ο Δήμος έχει υποχρέωση να διαθέσει για την κατασκευή, υπάρχουν και χορηγοί (διαφημιζόμενοι), που μπορούν και θέλουν να διαθέσουν χρήματα για την κατασκευή και συντήρηση των στάσεων, αφού με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους ή την εταιρεία τους στα ανάλογα σημεία που θα υπάρχουν στάσεις (είναι κάτι που γίνεται παντού). 
Τέλος μήπως πρέπει να περιμένουμε πότε θα γίνουν πεζοδρόμια σε όλο το νησί που μέχρι σήμερα δεν έχει φροντίσει κανείς γι αυτό στο παρελθόν (για να μην αδικώ κανέναν έχουν γίνει αποσπασματικά κάποια πεζοδρόμια) για να έχουμε στάσεις.
Θα θελα να προτείνω, αν αυτό μου επιτρέπετε , τι νομίζω ότι πρέπει να έχει μια στάση λεωφορείων στην πανέμορφη κοσμοξακουστή και πασίγνωστη τουριστικά Σαντορίνη.
Φωτισμός το βράδυ.
 
Στέγαστρο από τον Ήλιο και την βροχή. Στάσεις που είναι γνωστό ότι συγκεντρώνουν πολύ κόσμο το καλοκαίρι και πολλά παιδιά τον χειμώνα να υπάρχει πρόβλεψη επέκτασης στεγάστρου (λυόμενο) αν φυσικά υπάρχει ο απαραίτητος χώρος.
Πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α.
Έστω ένα μικρό πεζοδρόμιο στο σημείο της στάσης (είναι γνωστό ότι όλοι έχουμε υποχρέωση πεζοδρομίου).
Χάρτη δρομολογίων και ώρα αναχώρησης από την αφετηρία αλλά και προγραμματισμένοι ώρα άφιξης .
Οπτικοακουστικό μέσον (ηχείο και οθόνη) για την ώρα έλευσης του λεωφορείου.
Κατεύθυνση (απορία πολλών ξένων επισκεπτών) της στάσης.
ΜΑΡΚΟΣΖΩΡΖΟΣΝομίζω όλα τα παραπάνω είναι για την καλλίτερη εξυπηρέτηση μας αλλά υποδεικνύουν τον πολιτισμό και την εξέλιξη μας, έτσι δεν θα αναφερθώ σε κάθε ένα ξεχωριστά απ αυτά. Θα ζητήσω μόνον από σας αν πράγματι είναι σωστά και πρέπει να γίνουν να πείσουμε τις αρχές του τόπου μας και όλους τους φορείς που εμπλέκονται, ότι μπορούν και πρέπει να το κάνουν.
Κάτι ακόμα που πρέπει να ξέρει ο αγαπητός Δήμαρχος μας (χωρίς καμία ειρωνεία), όλοι εμείς ψηφίσαμε να έχουμε Δήμαρχο όχι ενός νησιού αλλά της Σαντορίνης, του καλλιτέρου ομορφότερου πλουσιότερου νησιού στον κόσμο, όπως όλοι λένε και είναι αλήθεια. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να ζητήσει να γίνουν πράγματα για το νησί μας από την κέντρα χρηματοδότησης και εξουσίας (κράτος μας), πρέπει να απαιτήσει αυτά που το νησί μας έχει ανάγκη και είμαι σίγουρος ότι εφόσον είναι σωστά και για καλό δεν πρόκειται ποτέ ούτε ένας να μην τον στηρίξει σ αυτή την προσπάθεια.
Με εκτίμηση
Μάρκος Ζώρζος

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.