Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Γονείς και φοιτητές σε απόγνωση με τις μετεγγραφές.....!!!!!!!!!

Πολλές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο τμήμα εισαγωγής για μερικούς μήνες. 
Σε απόγνωση βρίσκονται πολλές οικογένειες πρωτοετών φοιτητών που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, πολυτέκνων, τριτέκνων, κοινωνικών κριτηρίων που αν και γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους δικαιούνται τη μετεγγραφή παρόλα αυτά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματα στο τμήμα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής αφού τυπικά δεν είναι
φοιτητές του. 
Πολύτεκνοι καθώς και τρίτεκνοι γονείς έχουν επικοινωνήσει με το newsbeast.gr παρουσιάζοντας το πιο πάνω πρόβλημα. 
Γονιός, πατέρας 6 παιδιών δήλωσε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να στείλε την κόρη του να φοιτήσει στο τμήμα εισαγωγής στο Ρέθυμνο πληρώνοντας 3.000 ευρώ μέχρι να ανακοινωθεί η μετεγγραφή στη Θεσσαλονίκη και στην ίδια θέση βρίσκονται πάρα πολλές οικογένειες.
Πολλοί είναι αυτοί που δεν θα στείλουν τα παιδιά τους ούτε στο τμήμα εισαγωγής ούτε και σε αυτό της μετεγγραφής και θα περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ώστε να προχωρήσουν στις σχετικές διαδικασίες εύρεσης κατοικίας. 
 Όπως μας είπε μια μητέρα «από τη στιγμή που το παιδί μου δε θεωρείται επίσημα φοιτήτρια του τμήματος, που θα λάβει τη μετεγγραφή και δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στην εξεταστική του Ιανουαρίου, δεν υπάρχει νόημα να πληρώνουμε ενοίκια για 4 μήνες».

To Υπουργείο Παιδείας πρέπει να δει το όλο θέμα που δημιουργείται στους περίπου 15.000 φοιτητές που θα πάρουν μετεγγραφή και να δώσει μια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ενδεχόμενη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των μετεγγραφών. Ίσως θα έπρεπε να επισπευτούν οι διαδικασίες. Όπως δήλωσε ένας γονιός «αφού είναι εκ προοιμίου σίγουρη η μετεγγραφή στους πολυτέκνους και σε όσους έχουν συσπουδάζοντα αδέλφια γιατί να χρεωθούμε την απώλεια ενός εξαμήνου και όλη αυτή την άσκοπη ταλαιπωρία;»

Να προσθέσουμε ότι άλλο ένα θέμα που δημιουργείται σε όσους πρωτοετείς ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες είναι και αυτό της διαμονής. Σε περίπτωση που ορισμένοι εξ αυτών παρακολουθήσουν μαθήματα στο τμήμα εισαγωγής δύσκολα θα τους νοικιάσεις κάποιος διαμέρισμα για χρονικό διάστημα 3 μηνών και η μόνη λύση είναι το ξενοδοχείο που το κόστος διαμονής είναι απαγορευτικό.

Όσοι φοιτητές επιλέξουν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο τμήμα εισαγωγής έχουν το δικαίωμα αναγνώρισης των μαθημάτων που έχουν περάσει από το τμήμα στο οποίο θα μεταφέρουν τη θέση τους. Ωστόσο δεν είναι δεδομένη η αναγνώριση και γι αυτό καλό είναι να επικοινωνήσουν με το τμήμα στο οποίο θα μεταφέρουν τη θέση τους ώστε να μάθουν αν και ποια μαθήματα θα τους αναγνωριστούν.

Θυμίζουμε ότι στην Υπουργική Απόφαση υπάρχει πρόβλεψη για αναγνώριση των μαθημάτων αφού γίνεται αναφορά στις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.4115/2014 που αναφέρει τα εξής:

Από το ακαδημαϊκό έτος 2012−2013 δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές που εισάγονται σε Τμήμα των Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες εκκλησιαστικές Ακαδημίες, να αναγνωρίσουν μαθήματα τα οποία έχουν διδαχθεί και εξεταστεί επιτυχώς στο Τμήμα προέλευσής τους.

Η αναγνώριση των μαθημάτων, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Τμήματος, κατά περίπτωση και οι φοιτητές απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων ή των ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής που διδάχθηκαν στο Τμήμα προέλευσης και δύνανται να ενταχθούν σε διαφορετικό εξάμηνο από αυτό της εγγραφής τους.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr αν ένας φοιτητής έχει περάσει όλα τα μαθήματα του εξαμήνου στο Τμήμα εισαγωγής δεν είναι σίγουρο ότι θα αναγνωριστεί το σύνολο των μαθημάτων από το Τμήμα που θα μεταφέρει τη θέση του καθώς η Γενική Συνέλευση ή το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο θα αποφασίσουν για το αν θα αναγνωριστεί το σύνολό τους ή μέρος αυτών.
 http://www.newsbeast.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.