Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Πώς να συνδυάζετε σωστά τα τρόφιμα που καταναλώνετε

Πώς να συνδυάζετε σωστά τα τρόφιμα που καταναλώνετεΤο γεγονός ότι υπάρχουν τροφές που μας δίνουν μεγάλα διατροφικά οφέλη είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε και γι αυτό προσπαθούμε να τα εντάσσουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Έχετε αναρωτηθεί όμως, αν υπάρχουν συνδυασμοί τροφών που ωφελούν περισσότερο την υγεία μας; Δείτε, στη συνέχεια, 6 συνδυασμούς τροφών που δύνανται να ενισχύσουν τον οργανισμό σας.

Σπανάκι + Πορτοκάλι = Περισσότερος σίδηρος
Το σπανάκι είναι η κύρια φυτική πηγή της διατροφής μας για να λαμβάνουμε σίδηρο. Ο σίδηρος που παρέχεται στον οργανισμό από φυτικά τρόφιμα είναι απορροφήσιμος κατά 5-8%. Για να αυξήσουμε λοιπόν, αυτή τη τιμή χρειαζόμαστε τη Βιταμίνη C. Το πορτοκάλι τώρα, είναι πλούσιο σε Βιταμίνη C. Η παραπάνω βιταμίνη μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση του σιδήρου έως και 7 ποσοστιαίες μονάδες.
Τρόπος κατανάλωσης: Συνοδεύετε το γεύμα σας που περιέχει σπανάκι με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι.
Γιαούρτι + Δημητριακά ολικής = Καλύτερη εντερική λειτουργία
Το γιαούρτι περιέχει ζωντανές αποικίες μικροοργανισμών οι οποίες έχουν προβιοτική δράση. Τα προβιοτικά συμβάλλουν στη ισορροπία της εντερικής χλωρίδας και την αντίσταση του οργανισμού σε επιβλαβή μικρόβια. Επιπρόσθετα τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που ενισχύουν την λειτουργία του εντέρου. Ο συνδυασμός των δύο, λοιπόν, φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Τρόπος κατανάλωσης: Για πρωινό απολαύστε ένα μπολ με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και δημητριακά ολικής αλέσεως.
Ελαιόλαδο + Ντομάτα = Αντιοξειδωτική δράση
Η ντομάτα, λαχανικό αγαπητό σε όλους μας είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως καροτενοειδή, λυκοπένιο, βιταμίνη C, φλαβονοειδή κ.τ.λ.. Οι ουσίες αυτές εμφανίζουν καρδιοπροστατευτική δράση, ενισχύουν ενάντια στο καρκίνο, στη φλεγμονή, τη γήρανση και άλλες καταστάσεις υγείας. Το ελαιόλαδο πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά υποβοηθά την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών από των οργανισμών και τα ενισχύει με την παρουσία της βιταμίνης Ε που περιέχει και εμφανίζει και αυτή αντιοξειδωτική δράση.

Τρόπος κατανάλωσης: Φτιάξτε μία σαλάτα με φρέσκες ντομάτες και καταναλώστε τη με ελαιόλαδο.
Φασόλια + Πιπεριές Φλωρίνης = Άμυνα του οργανισμού
Τα φασόλια, πέρα από τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, είναι πλούσια σε ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος εμφανίζει άμεση αντιμικροβιακή δράση και σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C, το στυλοβάτη της άμυνας του οργανισμού, η οποία δεσπόζει στις πιπεριές Φλωρίνης οδηγεί στην ενισχυμένη προστασία του οργανισμού από παθογόνους μικροοργανισμούς.
Τρόπος κατανάλωσης: Μαγειρέψτε φασόλια γίγαντες και βάλτε μέσα σε ροδέλες πιπεριές Φλωρίνης.
Αυγά + Αμύγδαλα = Μυϊκή Δύναμη
Τα αυγά παρέχουν τον καλύτερο συνδυασμό πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας και συμβάλλουν ουσιαστικά στη σύνθεση και διατήρηση των μυϊκών ιστών ενώ παράλληλα ενισχύουν τη μυϊκή δύναμη. Τα αμύγδαλα, ξηροί καρποί πλούσιοι σε καλά λιπαρά, αποτελούν πολύ καλή πηγή μαγνησίου. Το μαγνήσιο συμβάλλει στη καλύτερη μυϊκή και νευρική λειτουργία, καθώς και στο χτίσιμο των πρωτεϊνών και την υγεία των οστών. Ο συνδυασμός λοιπόν των δυο βοηθά στην επίτευξη της μέγιστης μυϊκής δύναμης.
Τρόπος κατανάλωσης: Καταναλώστε σε ένα από τα καθημερινά σας σνακ ένα βραστό αυγό με μία μέτρια χούφτα ξηρών καρπών.
Μπρόκολο + Πορτοκαλί πιπεριά = Καλύτερη όραση
Το μπρόκολο ανήκει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Τα θρεπτικά συστατικά που είναι πλούσιο είναι οι Βιταμίνες Α, Ε και C που σχετίζονται με την υγεία του ματιού. Επίσης το μπρόκολο είναι πλούσιο σε λουτεΐνη και την ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικές ουσίες που ανήκουν στην ομάδα των καροτενοειδών, και ενισχύουν την οφθαλμική υγεία. Οι πορτοκαλί πιπεριές, τώρα, πλούσιες σε βιταμίνη Α και C, καθώς και σε ζεαξανθίνη δρουν συναθροιστικά με το μπρόκολο και δίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Τρόπος κατανάλωσης: Φτιάξτε μία σαλάτα και προσθέστε βρασμένο μπρόκολο με ωμή πορτοκαλί πιπεριά.
Συμβουλές από τη Βασιλική Μ. Γκέσου (Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος) για το dietup.gr. nez.gr 
 http://biologikaorganikaproionta.com

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.