Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Στον δρόμο 127 χρόνια. Δείτε και το βίντεο

Στον δρόμο 127 χρόνια (6)
Είναι το παλαιότερο αυτοκίνητο του κόσμου. Κατασκευάστηκε το 1884 και λειτουργεί άψογα ακόμα και σήμερα. Πουλήθηκε για 4,62 εκατομμύρια ευρώ. Θαυμάστε το!



Στον δρόμο 127 χρόνια (2)Πρόκειται για το μοντέλο De Dion Bouton et Trepardoux Dos-A-Dos, το οποίο βαφτίστηκε από τους κατασκευαστές τους La Marquise. Λειτουργεί άψογα, διαθέτει τέσσερις θέσεις και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα μοντέλα όλων των εποχών.
Μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα έως 61 χλμ/ώρα. Μηχανικά φορά μια ατμομηχανή που χρειάζεται ένα ντεπόζιτο νερού κάθε 32 χλμ. Μόλις είκοσι τέτοια αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν ποτέ με τα 6 να διασώζονται μέχρι σήμερα.
Στον δρόμο 127 χρόνια (3)Μόλις τέσσερα χέρια έχει αλλάξει μέσα σε 127 χρόνια, ενώ τώρα βρίσκεται στην κατοχή μιας οικογένειας για περισσότερα από 81 χρόνια. Η RM Auctions ήλπιζε ότι θα πιάσει τα 2 με 2.5 εκατ. δολάρια, αλλά τελικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1881 από τον πάμπλουτο κόμη Albert de Dion και τους πάμφτωχους κατασκευαστές επιστημονικών παιχνιδιών, Georges Bouton και Charles Trepardoux.
Από το 1893 η εταιρεία στράφηκε στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, κίνηση που οδήγησε στην αποχώρηση του Trepardoux. Ο μονοκύλινδρος 137 κ.εκ. του Bouton είχε πρωτοποριακή ηλεκτρική ανάφλεξη και γύριζε στον απίστευτο για την εποχή ρυθμό των μέχρι και 3.500 σ.α.λ.
Στον δρόμο 127 χρόνια (7)Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όμως, τα 4κύλινδρα και 8κύλινδρα σε σειρά De Dion-Bouton δεν είχαν επιτυχία. Έτσι, το 1932, όταν η φημολογούμενη συγχώνευση με την Peugeot ή την Mercedes δεν πραγματοποιήθηκε, η εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων.
Στον δρόμο 127 χρόνια (5)
Δείτε το βίντεο!



www.otherside.gr/

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.