Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Γεώργιο Μητροπία, από το μακρινό του ταξίδι στο Μαϊάμι

Από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Γεώργιο Μητροπία, έχουμε την ανάλογη ενημέρωσή του από το πρόσφατο ταξίδι του στο Μαϊάμι.

Ήταν όπως πάντα όλη η υφήλιος εκεί. Εκεί που κτυπά η καρδιά της κρουαζιέρας στο φημισμένο Μαϊάμι. Ήταν όλα τα κράτη εκεί, όλα όσα προσπαθούν και επιδιώκουν να αυξήσουν τη κρουαζιέρα στα λιμάνια τους.
Αυτή τη φορά όμως υπήρξε μια ευχάριστη έκπληξη, όπως μας έλεγαν όλοι οι συνομιλητές μας, ήταν και η Ελλάδα εκεί. Για πρώτη φορά με Εθνικό Περίπτερο μετά την άρση, επιτέλους, του καμποτάζ. Με ένα αρκετά καλό, κατά γενική ομολογία, Εθνικό Περίπτερο και με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Διαμαντίδη και τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Νικητιάδη στη πρώτη γραμμή της μάχης για την αύξηση της κρουαζιέρας στη χώρα μας. 

Ήταν και τα λιμάνια μας εκεί με μικρή σχετικά συμμετοχή, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Μεσογείου. Εννέα ισότιμα κατανεμημένα περιμετρικά του Εθνικού Περιπτέρου λιμάνια. 

Πέντε μεγάλα από τη Στερεά Ελλάδα λιμάνια [Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Βόλος, Ηγουμενίτσα], δύο από τη Κρήτη [Ηράκλειο, Χανιά] και δύο από νησιά [Σαντορίνη, Κεφαλονιά]. 

Εμείς αντιδράσαμε θετικά στο ξαφνικό ερώτημα του Υπουργείου Ναυτιλίας,  για συμμετοχή μας η μη στο μακρινό Μαϊάμι σε αντίθεση με άλλους νησιωτικούς προορισμούς κρουαζιέρας, αλλά και μεγάλα λιμάνια της υπόλοιπης Ελλάδας, που δεν πήραν το μήνυμα και δεν εμφανίστηκαν. Προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε, με το καλύτερο δυνατό τρόπο, στις προϋποθέσεις και υποχρεώσεις της συμμετοχής μας. Γιατί ασφαλώς και δεν θα έπρεπε να λείψει η ναυαρχίδα της ελληνικής κρουαζιέρας από την έκθεση, αλλά παράλληλα θα έπρεπε να κάνουμε και αξιοπρεπή εμφάνιση. Και αυτό χωρίς καμία υπερβολή το πετύχαμε με το διαφημιστικό υλικό μας, αλλά και με την προσωπική μας παρουσία.

Οι αποστολές των λιμανιών ήταν διμελείς, όπως και η δική μας, απαρτιζόμενες σχεδόν στο σύνολο τους από ένα εκπρόσωπο των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων η των Οργανισμών Λιμένων και μία ξεναγό κρουαζιέρας.        
  
Συζητήσαμε με όλους. Με τους Υπουργούς μας, με πλοιοκτήτες, με κεντρικούς πράκτορες της κρουαζιέρας, με εργαζόμενους του κλάδου και με τους απλούς επισκέπτες. Αισιόδοξα μηνύματα για αύξηση της κρουαζιέρας στο νησί μας, αλλά και πολλές επισημάνσεις για καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας και επίσπευση των έργων υποδομής σε δεύτερο τελεφερίκ, σε ανάπτυξη νέων προβλητών, αλλά και στην εκ νέου λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου.  
                       
Από τη πλευρά των δύο Υπουργών εκφράστηκε το ενδιαφέρον τους για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων. 

Απομένει σε μας η σωστή και γρήγορη διαχείριση του μεγάλου αυτού τουριστικού πλεονεκτήματος, που διαθέτει το νησί μας.   

Ευχαριστούμε την συμπατριώτισσα μας ξεναγό κρουαζιέρας Ευγενία Λιοδάκη για την αυθόρμητη και ουσιαστική συμμετοχή της στην αποστολή μας και όλους όσους πρόθυμα βοήθησαν για την επιτυχή παρουσία μας στη εν λόγω έκθεση.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας Γεώργιος Μητροπίας


Ακολουθεί ανάλογο φωτογραφικό υλικό από το Μαϊάμι 
Κλικ για μεγένθυση και ξανά κλικ για ακόμη μεγαλύτερη














Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.