Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Οι ευεργετικές και αντιγηραντικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού

green-tea

Έχει τόσα αντιοξειδωτικά και ευεργετικά συστατικά που συμβάλλουν στην υγεία αλλά και τη γραμμή μας.

Κρύο ή ζεστό, το πράσινο τσάι είναι μία εξαιρετική επιλογή αντιγήρανσης.

Τι περιέχει:

Το πράσινο τσάι παρασκευάζεται μέσω αποξήρανσης των φύλλων που συλλέγονται από το φυτό Camelia sinensis, το οποίο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες καταπολεμούν τις βλαβερές για τον οργανισμό ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην αντιγήρανση και την καλή υγεία. Συγκεκριμένα περιέχει:
Κατεχίνες (Φλαβονοειδή): Έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, με αντιγηραντική δράση.
Tανίνες: Έχουν αντισηπτική και αντιερεθιστική δράση.
Bιταμίνη C: Χαρίζει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία. Μία κούπα τσάι την ημέρα ισοδυναμεί με τρία ποτήρια χυμό πορτοκαλιού.
Kαφείνη: Προσφέρει ισχυρή τονωτική δράση.

Πού σας ωφελεί

Το πράσινο τσάι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία. Επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι συμβάλλει:
Στην πρόληψη του καρκίνου. Βάσει ερευνών βοηθά στην προστασία απέναντι σε διάφορες μορφές καρκίνου, όπως αυτές που επηρεάζουν το παχύ έντερο, το στομάχι, τον οισοφάγο, την χοληδόχο κύστη και το πάγκρεας.
Στα καρδιαγγειακά νοσήματα και στον έλεγχο της χοληστερόλης. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Όσοι πίνουν πράσινο τσάι έχουν και υψηλά επίπεδα HDL «καλής» χοληστερόλης, η οποία συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά.
Στην προστασία της επιδερμίδας. Είτε εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα είτε καταναλωθεί ως ρόφημα, δημιουργεί ασπίδα προστασίας στην επιδερμίδα από την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος λόγω του ήλιου. Δεν είναι τυχαίο που κυκλοφορούν στην αγορά ολοένα και περισσότερα αντηλιακά και κρέμες σώματος με βάση το πράσινο τσάι.
Στο αδυνάτισμα λόγω των κατεχινών. Αυτές συμμετέχουν στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου, αυξάνουν τις ενεργειακές δαπάνες, «καίνε» τα αποθηκευμένα λίπη ενεργοποιώντας την καύση τους κατά τον μεταβολισμό τους, βελτιώνουν την κατανομή του λίπους στο σώμα και μειώνουν το λίπος που εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς.
Στην καλή μνήμη. Σύμφωνα με έρευνες οι ενήλικες που καταναλώνουν τουλάχιστον 2 κούπες πράσινο τσάι την ημέρα έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν νοητικά προβλήματα σε σχέση με όσους πίνουν λιγότερο τσάι ή καθόλου.

Το μυστικό

Το πράσινο τσάι δεν έχει καμία παρενέργεια, στον οργανισμό σύμφωνα με νεότερες μελέτες. Ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη δοσολογία, παρόλα αυτά 1-2 φλιτζάνια πράσινου τσαγιού την ημέρα θα σας επιτρέψουν να έχετε τα οφέλη των αντιοξειδωτικών που περιέχονται σε αυτό.
Εύκολες συνταγές αντιγήρανσης
Tο πράσινο τσάι χρησιμοποιείται και στη βιομηχανία καλλυντικών για την παρασκευή κυρίως λοσιόν και καταπραϋντικών κρεμών.
Τονωθείτε: Βάλτε για 10’ στο ψυγείο 2 φακελάκια πράσινο τσάι (εμποτισμένα σε νερό) και τοποθετήστε τα σαν κομπρέσα στα μάτια. Θα τα τονώσουν και θα δείχνουν πιο ξεκούραστα!
Αναζωογονηθείτε: Ανακατέψτε 1 κ.γ. γιαούρτι και 1 κ.γ., μέλι απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας κι αφήστε το για 15’. Καθαρίστε την επιδερμίδα με βαμβάκι εμποτισμένο σε πράσινο τσάι.
Κάντε απολέπιση: Τρίψτε τις φτέρνες και τους αγκώνες σας με τσάι που δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Έπειτα, βρέξτε το τσάι με λίγο νερό και τρίψτε ξανά στο ίδιο σημείο! Θα σας χαρίσει απίστευτη απαλότητα.
Λάμψτε: Ρίξτε μία κουταλιά αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου σε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι και περάστε το στα μαλλιά σας στο τελευταίο ξέβγαλμα, για περισσότερη λάμψη.
… και στην κουζίνα!

Κέικ με πράσινο τσάι

Είναι εύκολα κέικ, ιδανικά για ένα απογευματινό με τσάι για φίλες. Μπορείτε να φτιάξετε και finger foods με λαχανικά και να τα σερβίρετε με το τσάι σας.
Θα χρειαστείτε:
225 γραμμ. ανάλατο βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
4  μεγάλα αβγά
2 3/4 κούπες αλεύρι
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. πράσινο τσάι (σκόνη)
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα γάλα
1/2 στικ βανίλια
Οδηγίες:
Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε τη γι’ άλλα 3′ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή κρέμα.
Ρίξτε τα αβγά ένα-ένα.
Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το μπέικιν, το πράσινο τσάι και το αλάτι.
Κατεβάστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι. Αφού ενσωματωθούν τα υλικά ρίξτε στον κάδο το γάλα και τη βανίλια και χτυπήστε ακόμη λίγο.
Ρίξτε το μείγμα σε θήκες για μάφιν και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 22′-25′.

http://www.omorfamistika.gr/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%AE%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7/%CE%9F%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%B7%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B9%CE%B4/

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.