Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Μελιτζάνες και πατάτες με σάλτσα

Θα φτιάξουμε ένα φαγητό που συναντάται συχνά στα Καρυστινά τραπέζια και το προτιμούν για να συνοδέψουν ένα ποτήρι κρασί ή τσίπουρο. 
Μελιτζάνες με τυριά, πατάτες και ντομάτα στο φούρνο
ΥΛΙΚΑ 
6 μελιτζάνες
6 πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6-7 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι λάδι
Αλατοπίπερο
½ κεφαλοτύρι σε λωρίδες 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες αφού τις έχουμε κόψει σε φέτες. Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες, ρίχνουμε τα σκόρδα τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες και μετά το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και αποφλοιωμένες, το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν λιγότερο από μισή ώρα.
Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε μια στρώση πατάτες κι από πάνω βάζουμε το κεφαλοτύρι. Ρίχνουμε τη σάλτσα και από πάνω μια στρώση μελιτζάνες με τυριά και σάλτσα. Στη συνέχεια απλώνουμε άλλη μια στρώση πατάτες τυρί και σάλτσα και ξανά από πάνω μελιτζάνες, τυρί και σάλτσα. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς έως ότου λιώσουν τα τυριά. Το φαγητό το σερβίρετε καυτό. 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.