Οι περισσότεροι, άνθρωποι αγαπάμε τη ζάχαρη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με μελέτςες, η επιθυμία μας
για γλυκιά γεύση είναι έμφυτη. Μάλιστα, αυτή η προτίμησή μας στη
γλυκύτητα ίσως να αποτελεί έναν εξελικτικό μηχανισμό επιβίωσης που
διασφαλίζει την αποδοχή του μητρικού γάλακτος, το οποίο έχει ελαφρώς
γλυκιά γεύση.Η επιθυμία αυτή αλλάζει με τη πάροδο του χρόνου και έτσι, ενώ τα παιδιά αναζητούν τρόφιμα και ροφήματα με πολύ έντονη
γλυκύτητα, οι ενήλικες επιθυμούν συνήθως μια πιο μέτρια γλυκύτητα. Η ζάχαρη μάς δίνει ενέργεια αλλά δεν προκαλεί από μόνη της παχυσαρκία, όπως και κανένα μεμονωμένο τρόφιμο ή συστατικό.