Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ποια είναι τα οφέλη των διακοπών για την υγεία;

Όλοι χρειαζόμαστε μερικές μέρες (ή και εβδομάδες) μακριά από τον χώρο εργασίας, ώστε να ανανεωθούμε, να ξεκουραστούμε και να διώξουμε το καθημερινό στρες. Πάμε να δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα οφέλη που έχουν οι διακοπές για την υγεία μας.
Η αποστασιοποίηση βοηθά
Τα τακτικά διαλείμματα από την δουλειά αυξάνουν την παραγωγικότητα. Σύμφωνα με μελέτες, έχει αποδειχθεί πως ακόμα και το να κάνουμε μικρά διαλείμματα μέσα στην μέρα μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ικανότητά μας να
συγκεντρωνόμαστε. Καταλήγουμε, συνεπώς, στο συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να αποστασιοποιούνται για λίγο από την δουλειά τους, για να γεμίσουν τις δημιουργικές τους μπαταρίες και να επιστρέψουν πιο παραγωγικοί. Οι συνάδελφοί σας, άλλωστε, θα τα βγάλουν πέρα όσο εσείς λείπετε, και θα γίνει μια μικρή και προσωρινή αναδιανομή των ρόλων, στην οποία θα συμμετέχετε κι εσείς με την σειρά σας, όταν έρθει η στιγμή να πάρει κάποιος άλλος άδεια.
Θέτουμε καλό παράδειγμα
Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν το 2011, το 70% των Αμερικανών υπαλλήλων δήλωσαν πως δεν αξιοποιούσαν όλες τους τις μέρες άδειας, λόγω του φόβου ότι θα φανούν πως δεν ενδιαφέρονται για την δουλειά τους. Αν βρίσκεστε σε ηγετική θέση στον χώρο εργασίας σας, δώστε στους υπαλλήλους σας το καλό παράδειγμα, παίρνοντας κάποιες μέρες άδεια. Εστιάστε στα θετικά των διακοπών, και όχι στο άγχος που προκαλεί η καθημερινότητα και οι ευθύνες. Και μην ξεχνάτε πως οι διακοπές δεν είναι ανάγκη να συμβαίνουν μια κι έξω. Ακόμα και μια ημερήσια άδεια μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχολογία ενός εργαζόμενου.

Δενόμαστε με την οικογένειά μας
Οι μέρες των διακοπών είναι η καλύτερη ευκαιρία για να περάσουμε πολύτιμο χρόνο με την οικογένειά μας. Πόσο μάλλον, οι έρευνες λένε, κατά την διάρκεια των διακοπών είναι πολύ μεγαλύτερες οι πιθανότητες οι γονείς και τα παιδιά να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Οπότε, αντί να αρκούμαστε στις μικρές και αρκετά ανεπαρκείς στιγμές αγάπης που νιώθουμε με την οικογένειά μας, κανονίζουμε οικογενειακές διακοπές στην επόμενή μας άδεια!

Ανακαλύπτουμε νέα πράγματα
Κατά κάποιον τρόπο, οι διακοπές μπορούν να μας κάνουν να αισθανθούμε πάλι σαν παιδιά. Πώς συμβαίνει αυτό; Έχει να κάνει με την εγκεφαλική λειτουργία. Τα μωρά και τα μικρά παιδιά δεν έχουν την ικανότητα των ενηλίκων να εστιάζουν σε ένα μόνο πράγμα, και η προσοχή τους μπορεί να στραφεί σε ό,τι τους φανεί ενδιαφέρον - άρα, συνήθως, τα παιδιά βρίσκουν παντού ερεθίσματα. Με παρόμοιο τρόπο, ένας ενήλικας μπορεί να δει τον κόσμο με “παιδική ματιά” κατά την διάρκεια των διακοπών του. Όταν, για παράδειγμα, επισκεπτόμαστε ένα μέρος που δεν έχουμε ξαναδεί, πρακτικά γινόμαστε παιδιά, καθώς η επαφή μας με νέες εμπειρίες και καταστάσεις μας εκπλήσσει. Αυτή η πληθώρα από νέα ερεθίσματα και θεάματα είναι θαυματουργή για την δημιουργικότητά μας. Ακόμα κι αν η δουλειά μας δεν είναι σε κάποιον τομέα που να σχετίζεται άμεσα με την δημιουργικότητα, τα οφέλη μπορούν να είναι μεγάλα, όπως το να σκεφτούμε νέους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διαχειριζόμαστε το καθημερινό στρες.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.