Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Χειρότερες από τα ψηλοτάκουνα οι σαγιονάρες!

Πριν λίγο καιρό έρευνα ανέφερε πως η χρόνια χρήση των ψηλοτάκουνων έχει επιβλαβείς συνέπειες στους αστραγάλους. Μια από τις εναλλακτικές των γυναικών, τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, είναι οι σαγιονάρες ή μήπως όχι;
Μελέτη έδειξε πως τα αγαπημένα flip flops όσο άνετα και δροσερά είναι τόσο κακό κάνουν στο σώμα μας.
«Είναι το πιο ψεύτικο και μη υποστηρικτικό υπόδημα που μπορεί
να φορέσει κάποιος», τονίζει ο Δρ. Tariq Khan ποδίατριος στη Marigold Clinic, University College Hospital London NHS Foundation Trust.
Σύμφωνα με τον Δόκτωρ μία ασθενής του άρχισε να νιώθει έντονους πόνους στα πέλματα των ποδιών και στις καμάρες της και διαγνώστηκε με φλεγμονή στον τένοντα κάτω από το πόδι.

Για έξι μήνες έκανε σειρά φυσιοθεραπειών και φορούσε για ένα διάστημα ειδικούς πάτους. Τα συμπτώματα βέβαια συνεχίστηκαν με μικρότερη ένταση παρά τις φυσιοθεραπείες.

Γυρίζοντας από τις διακοπές επισκέφτηκε τον φυσιοθεραπευτή της και τότε αποκαλύφθηκε ο ένοχος. Οι σαγιονάρες.

Σύμφωνα με τον Dr. Khan, η ασθενής του κάνει αυτό που κάνουν όλοι. Φορούν διάφορα παπούτσια και αλλάζουν συχνά «επίπεδα», ωστόσο οι σαγιονάρες είναι το χειρότερο απ' όλα τα παπούτσια.

«Το γεγονός ότι πρέπει μόνο δύο δάχτυλα να συσσωρεύουν όλη την ένταση και την πίεση δημιουργεί πρόβλημα στο πόδι», τονίζει.

«Ιδανικό», όπως αναφέρει, «είναι να φορούν όλοι ένα παπούτσι με τακούνι ύψους περίπου 4 εκατ..

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.