Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Τι πρέπει να κάνετε για να μην βουλώνουν τα αυτιά σας στο αεροπλάνο

Το βούλωμα των αυτιών στο αεροπλάνο είναι το στρες που ασκείται στο τύμπανο του αυτιού σας και σε άλλους ιστούς του μέσου ωτός, όταν η πίεση του αέρα στο μέσο αυτί και η πίεση του αέρα στο περιβάλλον δεν συμβαδίζουν.
Το ενοχλητικό αυτό φαινόμενο εκδηλώνεται κατά την έναρξη της πτήσης, όταν το αεροπλάνο βρίσκεται σε άνοδο από την απογείωση ή στο τέλος μιας πτήσης, όταν το αεροπλάνο είναι πορεία καθόδου για προσγείωση. Οι γρήγορες αλλαγές στο
υψόμετρο προκαλούν μεταβολές της πίεσης του αέρα.
Τι μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε το βούλωμα στα αυτιά
-Χασμουρητό και κατάποση σάλιου κατά την απογείωση και προσγείωση
Το χασμουρητό και η κατάποση ενεργοποιούν τους μυς που ανοίγουν τις ευσταχιανές σάλπιγγες. Μπορείτε να πιπιλίζετε μια καραμέλα ή να μασάτε μια τσίχλα για να σας βοηθήσει.
-Χρησιμοποιήστε την μέθοδο “Valsalva”
Κλείστε με τα δάχτυλά σας τα ρουθούνια σας και με το στόμα σας κλειστό φυσήξτε απαλά από την μύτη. Επαναλάβετε αρκετές φορές, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, για να εξισωθεί η πίεση μεταξύ των αυτιών σας και της καμπίνας του αεροπλάνου.
-Μην κοιμάστε κατά τη διάρκεια απογειώσεων και προσγειώσεων
Αν είστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια αναβάσεις και καταβάσεις, μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες τεχνικές όταν νιώθετε την πίεση στα αυτιά σας.
-Χρησιμοποιήστε ένα αποσυμφορητικό ρινικό σπρέι
Αν έχετε ρινική συμφόρηση, χρησιμοποιήστε ένα ρινικό αποσυμφορητικό περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα πριν από την απογείωση και την προσγείωση.
-Χρησιμοποιήστε ωτοασπίδες
Θα σας βοηθήσουν να εξισώσετε σιγά-σιγά την πίεση στο τύμπανό σας κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης.
http://hellasforce.com
 http://kolpa-tips.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μαςΑρμενιστήςΕμείς και η Κοινωνία μαςΓιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.