Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η τροπολογία για τις μετεγγραφές: Τι θα ισχύει

Κατατέθηκε το απόγευμα στη Βουλή τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών τρίτεκνων, πολύτεκνων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και ειδικών κοινωνικών κατηγοριών.
Η υπουργική απόφαση για την ακριβή διαδικασία αναμένεται να
εκδοθεί την Τετάρτη, ενώ η διορία αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα και να ολοκληρωθεί έπειτα από πέντε ημέρες.
Η τροπολογία που εισήχθη στο σχέδιο νόμου

«Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων», ρυθμίζει μεταξύ άλλων τις περιπτώσεις αδελφών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.
Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι ο νόμος αυτός θα ισχύσει μόνο για φέτος, ενώ το σύστημα που θα ισχύσει για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα ανακοινωθεί μέσα στον Οκτώβριο.
Με βάση την τελευταία ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, εξειδικεύεται ανά κατηγορία η δυνατότητα μετεγγραφών (πολυτέκνων, αναπήρων, ορφανών, κ.λπ.) επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι δικαιούνται μεταφορά σε αντίστοιχη σχολή που βρίσκεται στην περιφέρεια κατοικίας των γονιών τους ή της μόνιμης κατοικίας των ιδίων.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις, μετακινούνται σε σχολή στον τόπο κατοικίας ή φοίτησης του αδελφού φοιτητή, ενώ δεν επιτρέπεται η μεταφορά θέσης σε σχολή ή τμήμα του ίδιου ΑΕΙ ή σε τμήμα ΑΕΙ της ίδιας περιφέρειας.
Επίσης, καταργείται για τους έμμισθους δημόσιους λειτουργούς και τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ, η δυνατότητα μεταφοράς της θέσης φοίτησής τους σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ στην έδρα που υπηρετούν ή διαμένουν ή έχουν εκλεγεί ή σε πλησιέστερο σε αυτήν ΑΕΙ.
ΑΠΕ -ΜΠΕ 

 http://ksipnistere.blogspot.gr/

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.