Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Στο «νόμο Κατσέλη» και τα δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων!

Στο «νόμο Κατσέλη» και τα δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων!Για πρώτη φορά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διατάσσεται με προσωρινή διαταγή να μειώσει δόση δανείου συνταξιούχου απόστρατου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, γεγονός που ανοίγει το… δρόμο σε 24.400 δανειολήπτες να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη». Μέχρι τώρα το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αρνείτο διακανονισμούς σε 24.400 δάνεια συνολικής αξίας 900 εκατ. ευρώ, που έχουν λάβει δημόσιοι υπάλληλοι και τα οποία έχει τιτλοποιήσει. Συνεπεία αυτής της άρνησης ήταν χιλιάδες
δανειολήπτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση να βρίσκονται σε ομηρία αφού τα δάνεια τους είναι στα χέρια ξένων Τραπεζών και επενδυτικών οίκων.
Τακτική των εταιρειών αυτών είναι να εξαγοράζουν τα δάνεια των Ελλήνων ιδιωτών στο 5% έως 50% της αξίας τους, με σκοπό να εισπράξουν το 100% , χρησιμοποιώντας ως μέσο πίεσης τις δικαστικές διαδικασίες, όπως είναι οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Ταυτόχρονα, οι ξένες εταιρείες αρνούνται να δεχθούν αιτήσεις δανειοληπτών για υπαγωγή στο «νόμο Κατσέλη», υποστηρίζοντας ότι δεν δεσμεύονται από την ελληνική νομοθεσία.

Η προσωρινή διαταγή

Πλέον με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδίκη Πειραιά Νικολάου Κόντου το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διατάσσεται να μειώσει τη δόση δανείου στα 120 ευρώ από τα 530,20 ευρώ που παρεκρατείτο μέχρι τώρα σε τιτλοποιημένο δάνειο συνταξιούχου απόστρατου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού. Ο συνταξιούχος, με δύο παιδιά, είχε λάβει από το ΤΠΔ ένα στεγαστικό και ένα επισκευαστικό δάνειο συνολικού ποσού 90.000 ευρώ. Το στεγαστικό δάνειο το 2006 τιτλοποίηθηκε χωρίς εκείνος να ενημερωθεί ποτέ από το ΤΠΔ. Ο συνταξιούχος λόγω της οικονομικής κρίσης περιήλθε σε αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών του υποχρεώσεων.
Έτσι, ζήτησε από το ΤΠΔ από παράταση της δανειακής του σύμβασης προκειμένου να μειωθεί η μηνιαία δόση μέχρι και εξωδικαστική επίλυση προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Όμως, το ΤΠΔ επικαλούμενο ότι έχει γίνει τιτλοποίηση του δανείου του αρνήθηκε κάθε διακανονισμό. Μετά από αυτό ο συνταξιούχος προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Με την προσωρινή διαταγή του κ. Κόντου υποχρεώνεται το ΤΠΔ να άρει πλήρως την παρακράτηση του ποσού των 530,20 ευρώ που έκανε από την σύνταξή του και υποχρεώνει παράλληλα τον ένστολο να καταβάλει μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο ΤΠΔ το ποσό των 120 ευρώ.  http://www.newsbomb.gr


Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.