Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Οι… καρποί της μακροζωίας!

foodsciense7.jpg  Αν ανήκετε σε εκείνους που αναζητούν το μυστικό της μακροζωίας και της αιώνιας νεότητας, ίσως θα έπρεπε να σταματήσετε να κοιτάζετε στο ντουλαπάκι που φυλάτε τα φάρμακα και να ανοίξετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας! Αυτά με τα οποία θρέφουμε τον οργανισμό μας είναι πολύ πιο σημαντικά, από την περιφέρεια της μέση μας και των γλουτών μας και επηρεάζουν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό το πόσο θα ζήσουμε!
Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες θανάτου σε όλον τον κόσμο σχετίζονται με χρόνιες ασθένειες όπως οι καρδιακές, ο καρκίνος και ο διαβήτης.
Προσέχοντας τη διατροφή σας μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τις πιθανότητες να εμφανίσετε κάποια από αυτές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Huffington Post.
Δείτε παρακάτω επτά τροφές που θα σας κάνουν να ζήσετε… χρόνια πολλά:
1. Cranberries
foodsciense1.jpg
Αν σας αρέσουν, συνεχίστε να τα τρώτε. Αν δεν τα έχετε δοκιμάσει… κάντε το! Ερευνητές αναφέρουν ότι οι νεαρές μύγες των φρούτων που τρέφονταν με cranberries ζούσαν κατά 25% περισσότερο, με το ποσοστό αυτό στις «μεσήλικες και άνω» να αυξάνεται στο 30%.
2. Πράσινο τσάι
foodsciense2.jpg
Εκτός από το ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών ασθενειών, το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο θανάτου έως και 26% σε εκείνους που καταναλώνουν αρκετές κούπες την ημέρα.
3. Ξηροί καρποί
foodsciense3.jpg
Έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έχει δείξει ότι, όσοι καταναλώνουν ξηρούς καρπούς καθημερινά, ζούνε περισσότερο συγκριτικά με όσους δεν τους έχουν εντάξει στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Επιπλέον, μειώνουν τις πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο και να εμφανίσουν καρδιακές και αναπνευστικές ασθένειες.
4. Σολομός
foodsciense4.jpg
Καπνιστός, ψητός, αχνιστός, σε σαλάτα ή ως κυρίως γεύμα, όπως κι αν προτιμάτε το σολομό, το μόνο σίγουρο είναι ότι «γεμίζετε» τον οργανισμό σας με ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ένα διατροφικό πρόγραμμα πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, συμβάλλει στη διατήρηση των τελομερών και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης, σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Οχάιο. (Το τελομερές είναι μια περιοχή του DNA, που βρίσκεται στο τέλος του χρωμοσώματος και προστατεύει τη χρήσιμη γενετική πληροφορία από τη φθορά)
5. Μύρτιλα (Blueberries)
foodsciense5.jpg
Συχνά καλούνται και ως «superfood» καθώς είναι πάρα πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι πολυφαινόλες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου έως και 30%. Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και διαβήτη.
6. Δημητριακά ολικής άλεσης και ελαιόλαδο
foodsciense6.jpg
Η μεσογειακή διατροφή αυξάνει τον προσδόκιμο όρο ζωής στους ηλικιωμένους κατά περίπου 20%. Περιλαμβάνει γεύματα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, υγιεινά λιπαρά και δημητριακά ολικής άλεσης.
7. Κρασί
foodsciense7.jpg
Μόλις μισό ποτήρι κρασί την ημέρα μπορεί να βοηθήσει τους άντρες να ζουν περισσότερο, υποστηρίζουν ολλανδοί ερευνητές. Ειδικά, το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που λειτουργούν προστατευτικά κατά των καρδιακών ασθενειών. 
 http://medicalnews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.