Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Φτιάχνω λιαστές ντομάτες

Το να φτιάξετε τις δικές σας λιαστές ντομάτες είναι πολύ απλό και σίγουρα είναι λιγότερο δαπανηρό από την αγορά τους. Δεν θα σας δώσω οδηγίες για αποξήρανση στον ήλιο αλλά στον αφυγραντήρα ή στον φούρνο σας, και αυτή η μέθοδος είναι αρκετά εύκολη.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαλέξετε τις σωστές ντομάτες,
δηλαδή μικρές και σαρκώδεις. Κατόπιν, θα πρέπει να τις προετοιμάσετε για την ξήρανση, κόβοντας τις μικρότερες, όπως τα ντοματάκια και τις μικρότερες ποικιλίες στη μέση. Οι μεγαλύτερες ντομάτες θα πρέπει να κοπούν σε φέτες 1 με 1,5 εκ.. Στραγγίζουμε τις ντομάτες μας λίγο σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις τοποθετούμε στα ράφια του αφυγραντήρα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα στα κομμάτια για την κυκλοφορία του αέρα. Για να αποξηρανθούν οι ντομάτες στον αφυγραντήρα, μπορεί να χρειαστούν από 8 έως 16 ώρες, ανάλογα με το πάχος των φετών που έχετε κόψει. Για την αποξήρανση στο φούρνο, τοποθετήστε τις ντομάτες σας σε ένα στρώμα στη σχάρα πάνω σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα. Η θερμοκρασία του φούρνου πρέπει να είναι μεταξύ 60 και 65 βαθμούς, για ένα φούρνο αερίου με ενδεικτική λυχνία, ή αν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό φούρνο, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 100-110 περίπου βαθμούς. Η αποξήρανση θα χρειαστεί από 10 έως 15 ώρες, αναλόγως τον φούρνο.
Όταν είναι έτοιμες θα πρέπει να έχουν αποβάλει τα υγρά τους, να είναι μαλακές και να μην κολλούν. Περίπου σα σταφίδα. Για να τις αποθηκεύσετε, αφήστε τες να κρυώσουν εντελώς, και στη συνέχεια, τοποθετήστε τες σε γυάλινα βάζα με αεροστεγές πώμα. Μέσα μπορείτε να βάλετε ελαιόλαδο και αρωματικά της αρεσκείας σας. Έτσι αποθηκευμένες κρατούν έως και 6 μήνες. Αν θέλετε παραπάνω, βάλτε τες σε σακουλάκια στην κατάψυξη.
Για την ενυδάτωση τους οι ντομάτες, πριν τις φάμε, χρειάζονται να μπουν για 5 έως 10 λεπτά σε ζεστό νερό, ζωμό, ή κρασί.
 http://www.en-gr.com

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.