Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Art Space ένας απίθανος καλλιτεχνικός και παραδοσιακός χώρος στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης

Στο παραδοσιακό και γραφικό χωριό τηςΈξω Γωνιάς της Σαντορίνης, όπου βασιλεύει η αρχιτεκτονική παράδοση του νησιού, μεταξύ των όσων υπάρχουν, μπορεί κάποιος να επισκεφθεί κι ένα ιδιαίτερο χώρο όπου και αποτελεί πραγματικό στολίδι της περιοχής, εκεί όπου φωλιάζει καλά η παράδοση, αλλά και σύχρονη τέχνη από αστέρες του ευρύτερου καλλιτεχνικού στερεώματος, με κορυφαίους Έλληνες και ξένους δημιουργούς.

Η επωνυμία του είναι αρκετά γνωστή στα πέρατα της οικουμένης, το πολύβουο: Art Spacefacebook το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του κατά τα τέλη του 1990.
Με ιδιαίτερο μεράκι η οικογένεια Αργυρού πρωτοξεκίνησε τη λειτουργία του οινοποιείου κατά το έτος 1861 από μια κάναβα, με το ρακιδιό της και ένα παλιό σύστημα επεξεργασίας της άνυδρης και νόστιμης σαντορινιάς ντομάτας, παράγοντας τον περίφημο τοματοπολτό του νησιού.
Η σημερινή του αξιοποίηση ακολουθεί και αυτή πιστά την παράδοση, προβάλλοντας παράλληλα μια άλλη εικόνα του νησιού, μια Σαντορίνη που αποδέχεται την τέχνη και εμπνέοντας τους καλλιτέχνες της.

Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει σημαντικά έργα των μεγάλων καλλιτεχνών, καθώς επίσης και να επιλέξει από την παραγωγή του οινοποιείου τα φημισμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας, καθώς και κρασιά της αρεσκείας του, από  ένα σύγχρονο οινοποιείο.

Ο χώρος είναι επισκέψιμος και καθημερινά ανοιχτός από τις 11:00 το πρωί, μέχρι το ηλιοβασίλεμα.
Πιστεύω πως το φωτογραφικό υλικό που θα δείτε, είναι μια ελάχιστη μεταφορά του κάθε επισκέπτη στο χώρο αυτό, απ΄ ότι θα μπορούσε να τον απολαύσει κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, θαυμάζοντας και τον υπόσκαφο χώρο, μέσα στα σπλάχνα της θηραϊκής γης - ελαφρόπετρα, αλλά και να αισθανθεί τις χαμηλότερες φυσικές θερμοκρασίες που παρέχονται, από την ιδιαίτερη παραδοσιακή τεχνική του. 
Εμείς ευχαριστούμε θερμά τον ιδιοκτήτη του χώρου κ. Αντώνη Αργυρό για τον πολίτιμο χρόνο που μας χάρισε.
Στη συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε το χώρο αυτό μέσα απο το αρχείο της ιστοσελίδας μας.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.