Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο Γεωπόνος μας Μάρκος Καφούρος, Νέος Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ (Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου)

Μια ευχάριστη και τιμιτική είδηση για το νησί της Σαντορίνης, είναι η ανάδειξη του Προέδρου της Ενώσεως Θηραϊκών Προϊόντων και Αντιδημάρχου Θήρας κ. Μάρκου Κάφούρου στη θέση του νέου Προέδρου της ΕΔΟΑΟ (Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου).
Κατά τη 
συνεδρίαση της Τετάρτης 12.12.2012 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΟΣΟΕ, αποφάσισε

ομόφωνα και όρισε νέο Πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου τον Πρόεδρο της ΕΑΣ ΘΗΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ κ. Μάρκο Καφούρο, για την επερχόμενη διετία (Φεβρουάριος 2013 – Φεβρουάριο 2015).
Τιμητική διάκριση για την περιοχή μας είναι ανάδειξή του ως νέος Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ για την επόμενη διετία, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΘΗΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ κ. Μάρκος Καφούρος, και εμείς με την σειρά μας του ευχόμαστε καλή δύναμη και παραγωγικότητα στο δύσκολο και βαρύ έργο που αναλαμβάνει!


Βιογραφικό
Ο Μάρκος Καφούρος είναι σήμερα Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και A' Αντιδήμαρχος στο Δήμο Θήρας.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαντορίνη.
Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ήταν γεωπόνος στο Διεπαγγελματικό Σύνδεσμο Οίνων ΟΠΑΠ, στο Επαρχείο της Θήρας και στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, αρχικά ως γεωπόνος και αναπληρωτής γενικός διευθυντής και στη συνέχεια ως πρόεδρός της από το 2007.
Η γεωπονική επιστήμη σε συνδυασμό με τη μεγάλη του αγάπη για τον τόπο του και για τα μοναδικά προϊόντα που παράγει η ηφαιστειακή γή, ώθησε το Μάρκο να αγωνιστεί με πάθος για την ανάδειξη των προϊόντων αυτών.

Συμμετείχε ενεργά ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής των συνεδρίων για τη «Μικρόκαρπη Τομάτα», το «Αμπέλι», το «Φυτογενετικό Πλούτο των Κυκλάδων» που οργανώθηκαν στη Σαντορίνη και προσέγγισαν επιστημονικά τα ζητήματα της τοπικής αγροτικής παραγωγής, έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στα σαντορινιά προϊόντα και αποτέλεσαν το έναυσμα για την ανάδειξη πλέον της φάβας της Σαντορίνης ως προϊόν ΠΟΠ και στην αναμενόμενη αναγνώριση και της μικρόκαρπης τομάτας της Σαντορίνης ως ΠΟΠ.
Καθοριστική ήταν η συμμετοχή του στα αγροτικά ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με το Γεωπονικό πανεπιστήμιο της Αθήνας και το ΕΘΙΑΓΕ για τη μελέτη και την ανάδειξη των προϊόντων.
Ο Μάρκος αρθρογραφεί τακτικά σε πληθώρα έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων με θέμα πάντα τη Σαντορίνη και τον πλούσιο αγροτικό της πλούτο και συμμετέχει σε συνέδρια και εκδηλώσεις αγροτικού περιεχομένου σε όλη την Ελλάδα. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους.
http://www.keosoe.gr/news

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.