Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τρώνε τα φυτά; Υπάρχουν σαρκοφάγα;

Κι όμως, τα φυτά τρώνε! Υπάρχουν πάνω από 600 είδη σαρκοφάγων φυτών!
Τα
σαρκοφάγα φυτά είναι σαν τα άλλα φυτά που χρησιμοποιούν τη φωτοσύνθεση για να τραφούν. Αλλά είναι σαρκοφάγα για έναν λόγο: φυτό σαρκοφάγοΤα περισσότερα σαρκοφάγα φυτά ζουν σε βαλτώδεις υγρότοπους.
Το συγκεκριμένο περιβάλλον δεν παρέχει αρκετά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά και ειδικά το άζωτο.

Γι’ αυτό το λόγο αυτά τα φυτά έχουν προσαρμοστεί στο περιβάλλον τους αναπτύσσοντας άλλους τρόπους να λαμβάνουν τα συστατικά που χρειάζονται, όπως με το
να πιάνουν έντομα!

Το παραπάνω αποτελεί όργανο επιβίωσης.
Τρώνε έντομα αντί για να γίνεται το αντίθετο!

Καθένα από αυτά τα φυτά, παθητικά αλλά και έξυπνα θέλγει τη λεία του, τη θανατώνει και χωνεύει το γεύμα του χρησιμοποιώντας τα υγρά του φυτού.


Έπειτα, προετοιμάζεται για το επόμενο ανυποψίαστο θύμα του.


φύλλα φυτού τρώνε έντομα

Για παράδειγμα, το φυτό Venus Flytrap (ή αλλιώς μυγοπαγίδα της Αφροδίτης), ένα φυτό που αναπτύσσεται μόνο στη Νότια Καρολίνα στις Η.Π.Α, πιάνει τα ζωύφια όταν αυτά βρίσκονται στις μικρές τρίχες στην άκρη του φύλλου.

Όταν συμβαίνει αυτό, η μυγοπαγίδα κλείνει,
εγκλωβίζοντας το έντομο στο εσωτερικό.

Εάν κρατήσετε μία μυγοπαγίδα της Αφροδίτης στο φως, θα τη δείτε να χωνεύει το δείπνο της, αλλά παίρνει οκτώ με δέκα μέρες για να χωνέψει ολοκληρωτικά ένα γεύμα!



Υπάρχουν και άλλα σαρκοφάγα φυτά όπως τα Sundew, Pitcher Plant και Bladderwort.


φυτό τρώει έντομα
http://coolweb.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.