Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Πόνο στην πλάτη προκαλούν οι σχολικές τσάντες

Ισπανοί ερευνητές από το Hospital da Costa στην Burela και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Son Dureta στην Πάλμα διαπίστωσαν ότι το φορτίο που σηκώνουν καθημερινά οι μαθητές έχει δυσάρεστες συνέπειες όσον αφορά την κατάσταση της πλάτης τους.
Οι επιστήμονες, σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Disease in Childhood», κατέγραψαν τα
βάρη των τσαντών 1.403 μαθητών ηλικίας 12-17 ετών από έντεκα σχολεία της Νότιας Ισπανίας και ανέλυσαν τα δεδομένα.

Σημειώνεται ότι πολλοί ήταν οι μαθητές που είχαν φορτωμένες και βαριές τσάντες, ενώ τα παιδιά με τα μεγαλύτερα φορτία είχαν 50% πιθανότητες να παρουσιάσουν πόνο στην πλάτη.
Γι’ αυτό τον πόνο οι μαθητές έκαναν παράπονα για περισσότερο από 15 ημέρες κατά τη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς.
Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί;
Οι επιστήμονες επισημαίνουν το βάρος της σχολικής τσάντας να μην ξεπερνά το 10% του βάρους του παιδιού.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.