Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Τσιγάρα που σβήνουν μόνα τους


Τα πρώτα τσιγάρα περιορισμένης αναφλεξιμότητας θα κυκλοφορήσουν σε όλες τις αγορές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει Κοινοτικής Απόφασης.

Η απόφαση αυτή, η οποία προβλέπει ότι όλα τα τσιγάρα που παράγoνται και πωλούνται εντός της Ε.Ε. να συμμορφώνονται τα πρότυπα αυτά, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από χώρες όπως η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ισπανία κ.λπ.

Τα τσιγάρα περιορισμένης αναφλεξιμότητας, γνωστά και ως LIP (Low Ignition Propensity), έχουν σχεδιαστεί για να σβήνουν μόνα τους. Αυτό σημαίνει πως όταν δεν καπνίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, απλά σβήνουν, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται εφικτό χάριν ενός ειδικά σχεδιασμένου τσιγαρόχαρτου το οποίο διαθέτει λεπτές ταινίες, προκαλώντας τη μείωση της ροής του αέρα.

Οι ταινίες περιέχουν ένα φυσικό συστατικό και δεν είναι άμεσα ορατές, ενώ τα τσιγάρα θα αποτρέπουν πυρκαγιές από απρόσεκτους καπνιστές.

Στην χώρα μας οι προδιαγραφές για τα τσιγάρα περιορισμένης αναφλεξιμότητας πρόκειται να εφαρμοστούν σταδιακά σε όλα τα εμπορικά σήματα όλων των εταιρειών. 


Έτσι, από τις 17 Νοεμβρίου 2011 η ελληνική αγορά θα εφοδιάζεται από τις καπνοβιομηχανίες μόνο με τσιγάρα που θα συμμορφώνονται με τα πρότυπα αυτά.


Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.