Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Γραμματόσημα με ονοματεπώνυμο. Νέα γραμματόσημα

Δ
ενκαλύπτουν μόνο ταχυδρομικές ανάγκες. Κουβαλούν Ιστορία και είναι πρεσβευτές πολιτισμού. 
Στα 150 χρόνια ζωής τους, τις επιφάνειες των γραμματοσήμων έχουν στολίσει τα σημαντικότερα γεγονότα και οι σπουδαιότερες προσωπικότητες της ελληνικής Ιστορίας.
Αλλωστε, ταγραμματόσημα, όπως επισημαίνει οδιευθυντής Φιλοτελισμού τωνΕΛΤΑ Αγγελος Στούμπης, αποτελούν σύμβολο μιας χώρας. Μπορούν όμως να γίνουν και σύμβολα μιας ξεχωριστής στιγμής για τονκαθένα, αφού παρέχεται ηδυνατότητα έκδοσης... προσωπικών γραμματοσήμων.
Σύμφωνα με τον κ. Στούμπη, σκοπός είναι μέσα από τα γραμματόσημα να προβάλλονται η Ελλάδα, η Ιστορία και ο πολιτισμός της καιαυτό αποτελεί το βασικό κριτήριο για την επιλογή του θέματός τους.
Παράλληλα, λέει, κανένα δημόσιο πρόσωπο εν ζωή δεν μπορεί να τιμηθεί με έκδοση γραμματοσήμου. «Αναμνηστικά γραμματόσημα που τιμούν πρόσωπα εκδίδονται σε επετείους γέννησης ή θανάτου, όχι όμως πριν περάσουν πέντε χρόνια από τον θάνατο τους.
Μοναδική εξαίρεση σεαυτό αποτελούν οι περιπτώσεις θανόντων προέδρων Δημοκρατίας ήπρωθυπουργών», λέει.

Εκτός από τα αναμνηστικά και τιμητικά ή επετειακά γραμματόσημα, τα «προσωπικά» κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο κοινό. «Πρόκειται για μια μορφή πιο προσωπικής αλληλογραφίας.

Καθένας έχει τη δυνατότητα να τυπώσει φωτογραφίες ή εικόνες που επιθυμεί σε γραμματόσημα και να τα στείλει σε αγαπημένα του πρόσωπα», λέει ο υπεύθυνος Μάρκετινγκ Φιλοτελισμού Νίκος Απέργης, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Στούμπης, τα προσωπικά ή εταιρικά γραμματόσημα δίνουν τη δυνατότητα για προβολή,δημοσιότητα και διαφήμιση. 

Οι πολίτες τυπώνουν προσωπικά γραμματόσημαγια τα προσκλητήρια γάμων ή βαπτίσεων, αλλά και σε ξεχωριστές τους στιγμές ή επετείους. «Ο κόσμος τα αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. 
Ωστόσο, δεν είναι ακόμα τόσο δημοφιλή όσο στο εξωτερικό», αναφέρει ο κ.Απέργης. Το κόστος τους, πάντως, υπολογίζεται στα 10 ευρώ η δεκάδα με γραμματόσημα για το εσωτερικό της χώρας και στα 13 ευρώ αντίστοιχα με γραμματόσημα για το εξωτερικό.
Τα γραμματόσημαδεν θυμίζουν απλώς ιστορικά γεγονότα και τιμούν προσωπικότητες, αλλά συμβάλλουν και στην προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μάλιστα τον Ιούνιο, στο πλαίσιο της τουριστικής προώθησης της χώρας, αναμένεται να κυκλοφορήσει η αναμνηστική έκδοση για τον ΕΟΤ «Με προορισμό τηνΕλλάδα», ενώ τον Σεπτέμβριο, λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα ακολουθήσουν έξι γραμματόσημα για τα αναγνωστικά του Δημοτικού Σχολείου. «Επόμενοςσταθμός θα είναι η επετειακή σειρά για τα 150 χρόνια από τηνκυκλοφορίατου πρώτου ελληνικού γραμματοσήμου, ενώ στο τέλος της χρονιάς θα εκδοθεί το δεύτερο μέροςμε τους έλληνες ηθοποιούς. Είχεπροηγηθεί το 2009 το πρώτο μέρος με τους Μάνο Κατράκη, Ντίνο Ηλιόπουλο, Ελλη Λαμπέτη, Αλέκο Αλεξανδράκη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Δημήτρη Χορν, Νίκο Κούρκουλο και Θάνο Κωτσόπουλο. Επιπλέον, συνεχίζεται η κυκλοφορία των επίσημων συλλεκτικών εκδόσεων τουΑγίου Ορους, που φέτος θα έχειθέμα τα «Πρωτογράμματα», προσθέτει η τμηματάρχης Μάρκετινγκ Φιλοτελισμού Νίκη Μακρυγεώργου.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.