Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Εκστρατεία για την πρόληψη αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010, 12:59
Η εκστρατεία 1 Mission 1 Million – Αγγίζοντας την Καρδιά του Εγκεφαλικού, καλεί την ιατρική κοινότητα, την κοινότητα των ασθενών,
τους πολίτες και τους κρατικούς φορείς να υποβάλουν ιδέες,  για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και κατανόησης, της Κολπικής Μαρμαρυγής και της σύνδεσής της με το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Στις 23 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε από την Boehringer Ingelheim, το επίσημο λανσάρισμα της παγκόσμιας εκστρατείας 1 Mission 1 Million – Αγγίζοντας την Καρδιά του Εγκεφαλικού και στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του 31ου Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία (Ε.Κ.Ε).
Η εκστρατεία αυτή θα υλοποιηθεί και στη χώρα μας με σκοπό, την πρόληψη έως και 1.000.000 αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων που συνδέονται με την κολπική μαρμαρυγή, αυξάνοντας την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας, της πολιτείας και των πολιτών γύρω από την ασθένεια.
Η πρωτοβουλία αυτή, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας (ESC), στα τέλη Αυγούστου, στη Στοκχόλμη. Η εκστρατεία αυτή, είναι μοναδική στο είδος της, καθώς απευθύνει πρόσκληση υποβολής ιδεών για την υλοποίηση προγραμμάτων, τα οποία θα μπορέσουν να βοηθήσουν τόσο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, όσο και στη βελτίωση της διαχείρισης της νόσου.
Οι ιδέες που θα κατατεθούν, θα αξιολογηθούν από Επιτροπή Ειδικών Εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα αποφασίσουν ποιες από αυτές θα τεθούν στην ψηφοφορία του κοινού. Πιο συγκεκριμένα, θα επιλεγούν έως 32 προγράμματα, τα οποία θα λάβουν μέρος της χρηματοδότησης για την υλοποίησή τους, ύψους 1.000.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, θα διατεθεί σε μορφή βραβείων, τα οποία κυμαίνονται μεταξύ 10.000 ευρώ και 100.000 ευρώ.
Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο, η Επιτροπή Ειδικών Εμπειρογνωμόνων θα επιλέξει μία από τις ελληνικές συμμετοχές, στην οποία θα προσφερθεί χρηματικό βραβείο ύψους 10.000 ευρώ.
Οι επαγγελματίες υγείας και οι ομάδες ασθενών μπορούν να εγγραφούν στον ελληνικό δικτυακό τόπο της εκστρατείας 1 Mission 1 Million,  http://www.heartofstroke.com/ ,για να λάβουν δωρεάν ενημερωτικό υλικό, που θα ενισχύσει την προσπάθειά τους στην πληροφόρηση των ασθενών για την κολπική μαρμαρυγή και τον κίνδυνο εμφάνισης αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.
Τα προγράμματα μπορούν να υποβληθούν μέσω διαδικτύου έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010, 13:13

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.