Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Φάρμακα για διακοπή του καπνίσματος από τα ταμεία

Από 25% έως 75% η συμμετοχή των ασφαλισμένων

Τη χορήγηση φαρμάκων για τη διακοπή του καπνίσματος σε όσους προσφεύγουν στα ιατρεία καπνίσματος και όσους πάσχουν από σοβαρές ασθένειες αποφάσισε ομόφωνα το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Ι. Τούντας, οι γιατροί των δημόσιων ιατρείων διακοπής του καπνίσματος θα κρίνουν εάν θα πρέπει να χορηγούν τα φάρμακα αυτά μέσω των ταμείων. Το ποσοστό συμμετοχής στη τιμή του φαρμάκου θα είναι 25%, όταν πρόκειται για καπνιστές που αντιμετωπίζουν σοβαρά νοσήματα όπως ισχαιμία του μυοκαρδίου, διαβήτη και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και 75% για όσους προσφεύγουν στα ιατρεία διακοπής, και δεν αντιμετωπίζουν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το υπουργείο θα είναι έτοιμο να δώσει απολογιστικά στοιχεία από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ωστόσο μέχρι στιγμής τα στοιχεία δεν είναι ικανοποιητικά.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν τα νεώτερα στοιχεία που αναφέρονται στις επιπτώσεις του καπνίσματος, με βάση αποτελέσματα νέων ερευνών, όπως αυτά παρουσιάστηκαν σήμερα από τους επιστήμονες στο υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το πρόγραμμα Help, το οποίο προσπαθεί ουσιαστικά να αποτρέψει το κάπνισμα στις νεότερες ηλικίες.
Οι επιστήμονες, αναφερόμενοι σε έρευνα που έγινε σε 1.600 έγκυες στο Ηράκλειο της Κρήτης, διαπίστωσαν ότι το 95% των εγκύων, παρότι δεν κάπνιζε, εκτίθονταν στο παθητικό κάπνισμα, ενώ ανιχνεύθηκαν πολλές ουσίες του τσιγάρου σε έγκυες που δεν ήταν καπνίστριες.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμολογίας κ. Παναγιωτης Μπεχράκης επανέλαβε ότι είμαστε οι πρώτοι καπνιστές στον κόσμο, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στις γυναίκες, οι οποίες υπολογίζεται ότι καπνίζουν σε ποσοστό πάνω από 30% στη χώρα μας.

Στο χώρο της εργασίας το 76% των εργαζομένων στην υπόλοιπη Ευρώπη, δεν εκτίθεται στον καπνό του τσιγάρου στους χώρους εργασίας του, ενώ μόλις το 39% δεν εκτίθεται στην Ελλάδα. Στα μπαρ και τους χώρους διασκέδασης, το 78% των θαμώνων υποβάλλεται σε υποχρεωτικό κάπνισμα ακόμα και αν δεν είναι καπνιστές οι ίδιοι και το 72% στα ελληνικά εστιατόρια.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.