Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Σκορδόψωμο - Ενα υπέροχο σνακ

Σκορδόψωμο. Ένα υπέροχο σνακ το οποίο μπορεί να συνοδέψει ένα γεύμα, αλλά μπορεί να γίνει και το απαραίτητο συνοδευτικό για το κρασί μας.
Παρακάτω η συνταγή για ένα σκορδόψωμο διαφορετικό από τα άλλα, σε μια πιο γκουρμέ εκδοχή του:
Υλικά για σκορδόψωμο:
1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλιά μέλι
3/4 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
3/4 φλιτζάνι ζεστό πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού baking soda
Λίγο αλάτι
8 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
2-4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα βότανα (όπως μαϊντανός, κόλλιαντρο, άνηθος)
Εκτέλεση συνταγής για σκορδόψωμο:
Βάζουμε το νερό το μέλι και τη μαγιά στο μίξερ και τα αφήνουμε να χτυπηθούν για 5 με 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να κάνει φουσκάλες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, το αλεύρι, το baking powder, το baking soda και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας το γάντζο του μίξερ αφήνουμε το μείγμα να ανακατευθεί μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι, για περίπου 2 με 4 λεπτά.
Η ζύμη πρέπει να είναι κολλώδης. Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι πάνω από τη ζύμη και με τα χέρια μας προσπαθούμε να την πλάσουμε σε μπάλα. Την βάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Οταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, την κόβουμε σε 8 κομμάτια. Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπαλάκι και ανοίγουμε με τον πλάστη.
Ζεσταίνουμε ένα πλατύ τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία. Μόλις είναι έτοιμο το τηγάνι με ένα πινέλο βάζουμε ελάχιστο λάδι.
Βάζουμε την πίτα μας στο τηγάνι, αφού την έχουμε αλείψει με βούτυρο και από τις δυο πλευρές. Την αφήνουμε να ψηθεί για περίπου ένα λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να δημιουργηθούν φυσαλίδες, γυρνάμε ξανά και αφήνουμε για ένα με δυο λεπτά ακόμη την κάθε πλευρά να ψηθεί.
Για το βούτυρο με το σκόρδο:
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με το σκόρδο. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το βούτυρο να χρυσίσει το σκόρδο και να καφετίσει το βούτυρο.
Το βγάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα βότανα.
Περιχύνουμε με το βούτυρο τις πίτες μας και σερβίρουμε.
Πηγή: iefimerida
https://travel.eleftheriaonline.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.