Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στους ήρωες και τις ηρωίδες του 1821 από την Κατηχητική Συντροφιά Ενηλίκων Αγίου Χαραλάμπους Σαντορίνης 24.3.2019

Μία ξεχωριστή εορταστική εκδήλωση τιμής και αγάπης αφιερωμένη στους ήρωες και τις ηρωίδες του 1821 από την  Κατηχητική Συντροφιά Ενηλίκων του Ιερού Ενοριακού Ναού  Αγίου Χαραλάμπους της Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης, διοργάνωσε με απόλυτη  επιτυχία η αναφερόμενη δραστική ομάδα του νησιού, που έλαβε χώρα το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στις 6:30 το απόγευμα, στην γραφική και παραδοσιακή
ανακαινισμένη αίθουσα  εκδηλώσεων του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος. 
Απόδοση φόρου τιμής στους ήρωες του 1821, γιατί κατά την περίοδο αυτή σηματοδοτείται και  η έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία. Την εορτή άνοιξε η Κατηχητική Χορωδία Γυναικών Έξω Γωνιάς υπό την κατηχήτρια και διοργανώτρια της εορταστικής εκδήλωσης κ. Αθανασία Σαλιβέρου, με τον επίκαιρο και δημοφιλή ύμνο της εκκλησίας μας: «Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια…», στον οποίο από τότε δόθηκε ο χαρακτηρισμός «Ακάθιστος». Είναι εγκωμιαστικός και ευχαριστήριος ύμνος και απευθύνεται στην Παναγία μας ως εξής: «Σε σένα Θεοτόκε, που είσαι η υπέρμαχος στρατηγός, επειδή λυτρώθηκα από τον φόβο των εχθρών, εγώ, η Πόλη σου, σου αφιερώνω τις τιμές της νίκης και σε ευχαριστώ που μας βοήθησες. Κι επειδή έχεις δύναμη που δεν μπορεί να νικηθεί, ελευθέρωσέ με από κάθε κίνδυνο, για να σου ψάλλω “Χαίρε, Νύμφη Ανύμφευτε. Στη συνέχεια, έγιναν διαδοχικές αναφορές για την εθνική μας επέτειο και από άλλα μέλη της κατηχητικής συντροφιάς,  ακολούθησαν διάφοροι ύμνοι από τη χορωδία της ομάδος καθώς και η Θεατρική παράσταση " Ο χορός του Ζαλόγγου "! Καταπληκτική η απόδοση του παραδοσιακού μας τραγουδιού: "Άκρα του τάφου η σιωπή..."  από την νεαρή κοπέλα της ομάδας,  καθώς και η απόδοση του τραγουδιού του Καραΐσκάκη το οποίο ερμήνευσε κατάλληλα, όπως η Ευγενία Ξεφτέρη, ένα από τα μέλη της παρέας κ. Σούλα Γιούκα! Το δικό τους παρόν έδωσε και το χορευτικό σχήμα γυναικών Καμαριού της δασκάλας χορού κ. Αρτεμίας Δεναξά. Ήταν μια όμορφη βραδιά της οποίας αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την εξαιρετική εκδήλωση της εθνικής μας επετείου, και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν τον αγώνα τους σε αμείωτους ρυθμούς και καλή δύναμη στο έργο τους. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε την εκδήλωση αυτή μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Δείτε το βίντεο!!!  
Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς στην περιοχή της Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης

Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλιού  της ευρύτερης  περιοχής του Πύργου της Σαντορίνης!

Πηγή: Αρμενιστής

Πηγή: Αρμενιστής

  Κλικ εδώ. Εορταστική εκδήλωση για την Μητέρα από την Κατηχητική Συντροφιά Γυναίκων Έξω Γωνιάς Σαντορίνης 4.2.2018
 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Mουσική εκδήλωση στην Κάναβα του Αγίου Παντελεήμωνα της Έξω Γωνιάς Θήρας από την παιδική χορωδία Παραμυθία του ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετσ Ρωσίας 12.7.2016  

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από την Κατηχητική Συντροφιά Καμαριού Σαντορίνης 10.12.2017 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ.  Φωτοκάλαντα από την Κατηχητική Συντροφιά Καμαριού Σαντορίνης 5.1.2018

 

 

 

 

 

 

 

 Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Παντελεήμωνος στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης 27.7.2015 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Χαραλάμπου στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης 10.2.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2019 στο Καμάρι της Σαντορίνης

 

 

Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς στην περιοχή της Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.